Oddsavisen.com
Don't Miss

Zucca kan måtte bytte klubb grunnet “salary cap”

zucca

Zucca har skapt hockeyfeber etter at han kom helt til finalen med New York Rangers, og mange nordmenn er nå blitt “die-hard-fans” av klubben med de blå draktene, men nå går det rykter om at Zucca kan være på vei bort fra klubben og at dette kan skje fort.

nixen

(Nikolaj Juul Nielsen er en av Nordens ledende eksperter på NHL og enormt respektert i bookmakermiljøet i Norden. Han er også fan av New York Rangers og har vært på over 30 hjemmekamper i Madison Square Garden. Den mediesky Rødovremannen har ikke vært lett å få i snakk, men når vi kunne lokke med hans favorittlag Rangers var han ikke like vond å be..:)

Vi tok en prat med en av Nordens største eksperter på NHL, den danske bookmakeren Nikolaj Juul Nielsen som  sluttet i Nordicbet på nyttårsaften etter å vært med der helt fra starten. Nielsen var først og fremst kjent for å være mannen som la ut odds på hockey først av alle bookies i Europa og iblant også i verden. Det er få personer som har sett så mye hockey som den mediesky dansken som bor store deler av året i Costa Rica, hvor de største hockey-bookmakerne i verden holder hus.

rangers

(Madison Square Garden er nært sagt et tempel for sportsintereserte i hjertet av New York)

Hei Niko! kan du fortelle leserne på Oddsavisen hva som skjer i Rangers?

Kort fortalt så lader det til at Rangers får nogle problemer med at finde plads til alle deres nuværende spillere til næste sæson. I NHL opererer man jo med et lønloft og det lader p.t. til at blive omkring $73 millioner til 2015-16 sæsonen. Da Rangers har en masse nøgle-spillere hvis kontrakt udløber i år – incl en del yngre gutter der står til pæne løn forhøjelser – så risikerer de hurtigt at komme i en situation hvor de må lade nogle dygtige spille går gratis til andre klubber som har mere plads under løn-loftet.

Zucca kan vældig hurtigt blive en af disse spillere…

zucca2

 

(Zucca har ikke notert seg for like mange poeng denne sesongen som i fjor, men er fortsatt en meget verdifull spillere da han er en konstant trussel for ethvert forsvar med sitt eminente tekniske spill)

Men hvorfor blir det skrivd at dette kan skje raskt, burde han ikke få spille ut sesongen?

Der er en hvis chance for at det kan ske før deadline for spillerskift – den såkaldte trade deadline – i starten af Marts, da det giver Rangers en chance for at trade (altså bytte) Zucca til en anden klub mod at få noget igen. Om de derimod venter til sommer og lader ham gå når kontrakten udløber 1.Juli, så går han gratis og Rangers får ikke noget for ham.

Personligt tror jeg dog ikke Rangers bytter ham væk. Selvom han måske rent pointmæssigt har skuffet lidt i år, så fungerer han fint i kæden med NHLs bedste målscorer Rick Nash. Og er er ingen tvivl om at Rangers mål er at vinde Stanley Cup trofæet til Juni efter at havde været i finalen sidste år. Så jeg tror de går benhårdt efter at optimere holdet til slutningen af sæsonen, og ikke svække det ved at bytte Zucca eller andre nøglespillere væk midt i denne sæson.

Hvorfor er det Zucca som må vekk. Finnes det ikke alternativer?

Jo, der finde helt sikkert alternativer. Problemet er at nogle af Rangers absolutte nøglespillere har kontrakt udløb til sommer. Den stærke back Marc Staal har nu forlænget kontrakten og kommer til at tjene rundt $5,7 millioner pr år startende til sommer, så han spiser en stor del af den “cap space” Rangers har til rådighed. Samtidig står deres absoluttte nøglespiller Derek Stepan også med kontraktudløb, og de fleste regner med han stiger i løn til mindst $6 millioner hvilket gør det hele mere kompliceret.

staal

(Den enes død den andres brød. Marc Staal fikk ny kontrakt på 5.7 Millioner USD i året og dette kan medføre at  Zucca må bytte klubb. Nikolaj Juul Nielsen tror han iallefall vil spille sesongen ut da Rangers har ambisjoner om å ta hjem Stanley Cup i år)

Så de fleste regner med at valget står mellem Zucca, den unge svensker Carl Hagelin samt legenden Martin St. Louis. De spiller alle 3 Wings i Rangers system, og der har Rangers nogle meget spændende unge spillere på vej, som potentielt kan går ind og erstatte 1 eller 2 af Zucca, Hagelin og St. Louis. Og gøre det til en meget billigere løn. Zucca er p.t. favoritten til at forsvinde, ganske enkelt fordi han står til at blive den højest betalte af de tre næste år.

Dog skal det nævnes af de seneste historier fra New York går på at Zucca mødtes med sin agent tidligere på ugen, med henblik på at forhandle ny kontrakt med Rangers under All Star pausen som starter efter onsdagens kampe. Så specielt hvis han er villig til at acceptere en lidt mindre kontrakt end han ville kunne få på det åbne marked er der stadig en pæn chance for at han bliver i Rangers.

Hva tror du vil skje med Norske Rangerssupportere. Vil de bytte lag når Zucca bytter?

Haha, ja, mit indtryk er vel nok at de fleste norske Rangers fans reelt er større fans af Zucca end af den blå Rangers trøje. Så mon ikke de følger med ham til en ny klub, skulle han skifte…

costa rica

(Nikolaj Juul Nielsen er en av mange bookmakere, oddssettere og gamblere som spiller på US Sports som har valgt Costa Rica. Man har full tilgang til lokale tvkanaler fra statene, i tillegg til alle de store, samtidig som man kan nyte livet i et fantastisk klima, og ikke minst i et fantastisk land!)

Du har nettopp sluttet i Nordicbet. Hva er planene fremover?

Efter cirka 13 år i NordicBet, først under de oprindelige ejere, og siden under Betsson, så er det på tide at kigge efter nogle nye udfordringer. Det var en lidt hård tid til sidst, så lige nu nyder jeg bare at holde fri for første gang i rigtig mange år. Der er dog ingen tvivl om at det kun er et spørgsmål om tid før jeg er tilbage i den branche hvor jeg føler mig mest hjemme. Jeg har fået et par følere, men indtil der er noget konkret så holder jeg alle døre åbne.

Du har valgt å flytte fra Danmark å slå deg ned i Costa Rica. Hvordan kan det ha seg at en hockeybookmaker vil bo i et tropisk land?

Ja, jeg er vel så hyklerisk at jeg elsker ishockey, men ikke kulden :) Men den primære grund er nu at min kone er fra Costa Rica, så vi har valgt at bosætte os her ihvertfald indtil videre. At Costa Rica er et fantatstisk dejligt land at bo i og vejret er perfekt, skader jo heller ikke ligefrem. Rent arbejdsmæssigt har det dog aldrig været et problem. Som – nu tidligere – headbookmaker i NordicBet/TrioBet/Tobet med ansvar for profit og profit-margin, så gik det uden problemer med at holde kommunikation etc ved lige med alle vores folk i Europa.

Fin kommunikations-infrastruktur også, så TV-pakker fra USA gør man let kan følge både NHL og de andre store ligaer fra “Over there”. Og så er de jo så tosset med fodbold her også, at man kan se live fodbold på TV stort set hele døgnet rundt. Alt sammen noget som mange store bookmakere også har fundet ud af, så der er mange store spillere på det amerikanske marked, som holder til hernede.

Oddsavisen kan vel ikke annet enn og si gratulerer på forhånd til den bookmakeren som trekker vinnerloddet og får med seg Nikolaj Juul Nielsen på laget. 

 

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress