Oddsavisen.com
Don't Miss

Storgevinst til spillegale i rettssystemet

Pfizer ryker til i rettsak

For fire år siden gikk 172 mennesker til felles rettssak mot Pfizer på bakgrunn av at de hadde fått en rekke problemer med avhengighet etter bruk av selskapets medisiner. Pasientene hadde utviklet hyperseksualitet, spiseforstyrrelser eller spilleavhengighet etter å startet med medisinene. Noen av pasientene hadde tapt alt de eide på pengespill etter å startet med behanding, og dette var personer som aldri tidligere hadde hatt problemer med gambling. Pfizer må nå punge ut med et ukjent millionbeløp til de 172 personene som har saksøkt farmasigiganten, som er mest kjent for den magiske blå viagrapillen som har reddet gitt mange mannfolk en ny vår.

Les mer her: http://www.theguardian.com/society/2015/may/08/pfizer-to-compensate-parkinsons-sufferers-over-gambling-sex-addictions?

dopamin

(Du har kanskje sett en gambler på nært hold når de kjederøyker og svetter. Ikke ulikt en som nettopp har tatt en dose kokain eller endel shots med feks jægermeister. Det skal bli interessant å følge utviklingen de neste årene. Kanskje er det håp for de spilleavhengige?)

Medisinene pasientene hadde brukt

Cabatex – Parkinson medesin

Dostinex – Skal øke dine prolactinverdier       http://en.wikipedia.org/wiki/Prolactin

Det interessante her er at dette viser at spilleavhengighet kan knyttes til en kjemisk ubalanse i hjernen. Dette vil kanskje gjøre det mulig å lage medisiner som kan hjelpe folk som sliter med spilleavhengighet som i dag er overlatt til samtaleterapi.

please

 

(Dommen i Australia viser at en kjemisk ubalanse i hjernen kan medføre store problem med gambling. Gamblingindustrien er enorm så det blir nok vanskelig å få en medesin gjennom lobby-nåløyet, men kanskje vil noen prøve, feks Pfizer?)

video

(Spilleautomater er nå den største inntekskilden til nettselskapene. I tillegg er det spillet som skaper mest dopaminjunkies. Kanskje på tide å regulere markedet?)

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress