Oddsavisen.com
Don't Miss

Spilleavhengigheten blant våre nye landsmenn er alarmerende høy

Innvandrere i Europa er overrepresentert på statistikker når det gjelder spilleavhengighet. I en rapport som nylig ble lagt ut i England av Fair Gambling Charity blir Paddy Powers sterkt kritisert for at de legger sine bettingshop med spilleautomater til innvandrer dominerte bydeler.  Studier fra  British Gambling Prevalence Survey viser at veien til spilleavhengighet er kortere for de som ikke har engelsk som morsmål. Problemspilling rammer de svakeste så det et godt spill fra operatørene og satse litt ekstra i strøk med høy forekomst av innvandrere. Paddy Power har tatt det hele et steg videre ved å bruke Nigel Farage fra UK Independence Party i sin markedsføring.

Kombinasjonen av å være aktøren som satser hardest på innvandrermiljøet i tillegg til å flørte med høyrefløyen har ikke blitt tatt godt i mot i England og Labour har allerde vært ute å viftet med den moralske pekefingeren:

“Nigel Farage should be ashamed that he jumped into bed so quickly with a company that is cynically making a profit off the back of Britain’s ethnic minority and most impoverished communities.”

labour

 

(Nigel Farage liker ikke at Paddy Power tjener penger på innvandrerne i England)

Den samme problematikken har vi også i innvandrermiljøet i Norge. En undersøkelse utført av SINTEF i 2008 viste at 0,7 prosent av de som er født i Norge, har et spilleproblem. Blant personer født i et ikke-vestlig land er tallet 4,7 prosent, mens blant personer født i et annet vestlig land enn Norge er tallet 2,4 prosent. Som oftest er det mannen i huset som styrer økonomien og er mest utenfor husets fire vegger når det gjelder innvandrerne fra ikke-vestlige land, så spilleavhengigheten blant akkurat denne gruppen må sies å være alarmerende.

sandberg

(Pokerspiller Per Sandberg fra den norske høyrefløyen kan risikere å måtte møte ikke-vestlige innvandrere under høstens Poker-NM i Norge, om vi skal legge Sintef og Blå Kors sitt tallmateriale til grunn. Vi anbefaler våre nye landsmenn å gå i check-call modus da politikerne har det med å bløffe når annledningen byr seg)

Mange vil kanskje undre seg over hvordan innvandrerne har råd til å spille da de ofte lever på statlige stønader, men forskning viser at de som går på trygd er i faresonen, uansett folkegruppe. En av hovedgrunnen til dette er at de som sliter som mest økonomisk er de som drømmer mest om pengegevinster. En annen som er glad i å gamble er Sverigedemokratenes leder, Jimmi Åkeson. Like før høstens brakvalg ble han utsatt for en enorm hetsekampanje i svensk presse pga sitt spilleforbruk. Oddsavisen gikk mot pressen og støttet partilederen som også er et menneske av kjøtt av blod. Les mer i denne artikkelen: Jimmi utsatt for casinohets i svensk presse

jimmi

(Jimmi Åkesson er tilbake etter sykemelding og har allerede vært i medienes søkelys etter intervjuet med Fredrik Skavlan på NRK)

Et annet problem som blir trukket frem både av engelsk og norsk ekspertise er at spilleavhengigheten til innvandrere er vanskeligere å komme til livs da veien til å innrømme at de har et problem er mye lenger. En del ikke-vestlige samfunn har andre æreskodekser enn vi har i vest europa og spesielt blant de som sverger til den omdiskuterte verdensreligionen Islam, kan det dreie seg om store mørketall.

grønland

(Drømmer du om å starte tippekiosk og setter profitt foran samfunnsengasjement bør du kanskje sette opp en kiosk på Grønland i Oslo)

Nå som vi har satt dette temaet på dagsorden håper vi at etnisk norske pokerspillere viser litt ekstra hensyn mot våre nye landsmenn i tiden som kommer. Kanskje skåne de for et valuebet på river iblant i solidaritet? Pokermiljøet har fått mye skryt for å være en ekstremt trivelig og sammensveiset gruppe så Oddsavisen tror ikke det blir noe problem!

 

 

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress