Oddsavisen.com
Don't Miss

SMS-lån

SMS-lån er en fellesbetingelse for smålån man kan søke om direkte fra mobiltelefonen. Lånet er uten sikkerhet og man kan dermed bruke pengene på akkurat det man vil. Beløpene på et SMS-lån er langt lavere enn for vanlige forbrukslån, og ligger normalt på mellom 500 og 5.000 kroner. En annen faktor som skiller SMS-lån fra andre typer lån er at nedbetalingstiden er kort. Denne er normalt på mindre enn 3 måneder, og ofte helt ned til 30 dager. Selve søknadsprosessen består i å sende en SMS med ønsket lånebeløp, kontonummer og personnummer til et gitt telefonnummer. Deretter vil man innen kort tid få svar via SMS, og dersom søknaden innvilges vil normalt pengene raskt være på konto, ofte samme dag.

Renten på SMS-lån er forholdsvis mye høyere enn på andre forbrukslån, noe som først og fremst skyldes de store risikoene bankene tar ved å gi slike lån. Søknadsprosessen for slike lån er mindre omfattende enn ved andre lån, og man får nærmest automatisk godkjent lånet – uansett hvilken økonomisk situasjon man er i. På grunn av den høye kostnaden på SMS-lån vil det som regel lønne seg å heller ta opp et vanlig forbrukslån. SMS-lån kan likevel være et godt alternativ dersom man trenger penger raskt og ikke har til en lengre søknadsprosess. Den korte behandlingstiden gjør at man kan redde seg ut av enhver liten øyeblikkelig økonomisk krise.

Fordeler og ulemper med SMS-lån

Den største fordelen med SMS-lån, og grunnen til at det i enkelte tilfeller er bedre enn et vanlig forbrukslån, er at det er både kjapt og enkelt. Dersom man plutselig befinner seg i en liten økonomisk krise på grunn av at noe må repareres eller det dukker opp en uventet regning, kan man enkelt søke om et SMS-lån for å redde seg ut av situasjonen. Den enkle og ikke minst raske søkeprosessen gjør at man allerede etter svært kort tid har lånebeløpet tilgjengelig på kontoen. En annen stor fordel med SMS-lån er at man får innvilget søknaden selv om man har lav inntekt og/eller betalingsanmerkninger. Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at det er store begrensninger på hvor mye man kan låne via et SMS-lån, og at man derfor må se seg om etter andre alternativer hvis man trenger en sum som overskrider beløpsgrensene.

Den største ulempen med SMS-lån er utvilsomt den høye renten. Bankene krever i utgangspunktet en høy rente på grunn av den store risikoen de tar, og i tillegg er gebyrene veldig dyre i forhold til det begrensede lånebeløpet. Dette gjør til sammen at den effektive renten på SMS-lån blir veldig høy. De dyre gebyrene gjør dessuten at lånekostnadene blir veldig store selv om man har tenkt å betale tilbake lånet allerede måneden etter at man tok det opp. Når man vurderer et SMS-lån er man normalt i en situasjon der man trenger penger raskt. Da kan det være veldig lett å bare velge det første og beste tilbudet man finner og man havner dermed lett i et enda større økonomisk uføre enn det man allerede var i. Ettersom låneselskapene opererer med ulike gebyrer og rentesatser er det veldig viktig å se seg litt rundt slik at man ikke ender opp med et dyrere lån enn nødvendig.

Lånekalkulatorer

Selv om SMS-lån ikke er den vanligste låneformen i Norge finnes det likevel flere tilbydere å velge blant. For å finne beste forbrukslån via SMS kan en av nettets lånekalkulatorer være et bra sted å starte. Ved hjelp av en slik kalkulator kan man enkelt sammenligne ulike SMS-lån og finne det som passer best. Som en del av en slik tjeneste får man dessuten en oversikt over betingelsene til de ulike lånetilbyderne. Det opereres gjerne med ulik nedbetalingstid, og ved å studere en slik oversikt kan man i tillegg til å finne billigste forbrukslån også finne det lånet som har de mest hensiktsmessige betingelsene.

En lånekalkulator vil dessuten gjerne gi en oversikt over hvilke tilbydere som godtar søkere med betalingsanmerkninger og hvilke som ikke gjør det. Etter at man har valgt låneselskap kan man benytte lånekalkulatoren til den aktuelle tilbyderen og oppgi ønsket lånesum og tilbakebetalingstid. Kalkulatoren beregner deretter de totale rentekostnadene og den månedlige kostnaden for lånet. Etter at man har gjennomført denne prosessen én gang kan man deretter benytte samme lånetilbyder neste gang, og prosessen vil da være langt raskere og mer praktisk.

Lån uten sikkerhet

Tilbydere av SMS-lån stiller ingen krav til sikkerhet, noe som vil si at man kan låne pengene uten å ha pant i andre verdier. Ettersom man ikke stiller sikkerhet vil banken ha få eller ingen muligheter til å få igjen pengene sine ved mislighold, og dette må kompenseres for med høy rente. En annen viktig forskjell mellom SMS-lån og andre forbrukslån er at det ikke stilles like strenge krav til låntakeren, noe som er ganske forståelig ettersom det er snakk om betydelig mindre beløp.

Selv om lånetilbyderne er påkrevd å utføre en kredittsjekk av søkeren, vil man på grunn av det lave beløpet likevel normalt få lån med betalingsanmerkninger eller inkassosaker. De fleste SMS-lån har en nedre aldersgrense på 20 år, selv om enkelte lånetilbydere også tilbyr slike lån til 18-åringer. SMS-lån har imidlertid ikke like strenge krav til inntekt, og man kan dermed få innvilget søknaden sin selv om man for eksempel er student eller av andre årsaker har begrenset inntekt.

Lån på minuttet

SMS-lån på minuttet er en flott løsning for de som trenger raske penger og som ikke har tid eller lyst til å sette seg inn i betingelsene og prosessene som kreves for et vanlig forbrukslån. Et SMS-lån har kort nedbetalingstid, helt ned til 30 dager, og passer derfor godt dersom man ikke ønsker å ha et langsiktig lån. Den korte nedbetalingstiden gjør at man blir kvitt lånet nesten like raskt som man får det. Den største fordelen med et SMS-lån på minuttet er imidlertid den raske søknadsprosessen. All kommunikasjon mellom søkeren og lånetilbyderen foregår via SMS, og i enkelte tilfeller tar det ikke mer enn ett minutt fra man sender en SMS-søknad til lånet er aktivt. Man må imidlertid være oppmerksom på at selv om lånesøknaden innvilges på minuttet, vil ikke dette si at pengene er tilgjengelig like raskt. Prosessen med å overføre pengene til bankkontoen tar gjerne opptil et par dager.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress