Oddsavisen.com
Don't Miss

Rikstoto og media fører spillere bak lyset med “Eksperten”

bjerke

For snart to år siden kopierte Rikstoto et konsept fra ATG i Sverige som de kalte “Eksperten”. Konseptet er enkelt. Eksperter setter opp systemer og man kan kjøpe andeler via deres side eller via Rikstotos side. De som er med på konseptet tjener en prosentandel pr spill som leveres gjennom deres tipsere. Dette er lukrativ butikk for avisene som er store på nett og de har egne tipsredaksjoner for å “hjelpe” spillerne.

I markedsføringen villeder de forbrukerne ved og kun nevne hva de spiller inn, men ikke hva de omsetter. La oss si feks v65 gir 60000 og Nettavisen setter to systemer. De har da spilt inn totalt 120 000. Men det kan være snakk om 50 -100 system mellom 1000 og 3000 som er levert og delt opp i andeler. De kan faktisk være i minus, og de aller fleste som har kjøpt andeler den dagen er i minus, samtidig som de slår seg på brystet og skryter av hvor mye de har spilt inn.

 

980x200_Eksperten

(Nettavisen er en av verstingene. De tjener mye penger på å føre deg som forbruker bak lyset hver eneste dag. Hva sier dette egentlig om mediehuset Nettavisen?)

Det er spilldrivende å lokke med store gevinster, og gevinstene er spilt inn, men vi i Oddsavisen mener det er totalt umoralsk og drøyt så det synger etter å reklamere med hva man har spilt inn uten å nevne omsetningen.

ekspert

(Har du en ekspert i magen? Ta kontakt med Rikstoto)

De som er med på “Eksperten” får ut tall fra Rikstoto hver eneste dag så her handler det om vilje intet annet. De vil ikke fortelle forbrukerne sannheten.

Verstingene i bransjen er Nettavisen og Travfakta.no

Øyvind Grøstad som er kjent for og være den største traveksperten i landet er også med på denne galoppen. I tillegg til at han driver med salg av tips på nett og over telefonen setter han også opp bonger for eksperten. På sin hjemmeside www.travfakta.no reklamerer han knallhardt for innspilte gevinster, men også han holder omsetningen skjult.

grøstad

(Øyvind Grøstad er en artig type som elsker trav og spenning. Du kan donere penger til han på hans tipstelefon på www.travfakta.no hver eneste dag)

En eneste aktør blant i konseptet skiller seg ut. Det er Pål Jensen og Stanghjørnet. De har vært ærlige med tall hele veien. Rett skal være rett. Men Stanghjørnet som kanskje har best ROI har ikke sjanse til og selge på lik linje med de store som kan skryte av hvor mye de spiller inn på noen av landets mest besøkte websider hver eneste dag.

jensen

(Pål Jensen til høyre. Han har hele tiden vært en pådriver for at Ekspertenkonseptet skal bli mer ryddig)

En annen som nå har trukket seg fra “Eksperten”. Han valgte isteden å bli fotballekspert hos Unibet.

mortenlangli

(Multiekspert Morten Langli har vi tidligere omtalt i denne artikkelen)

Rikstoto gir aktørene i “Eksperten” konseptet masse gratis reklame på sin hjemmeside og er med på og kagge sine egne kunder. Dette samtidig som de kjemper med nebb og klør for at vi skal beholde monopolet i Norge. Ansvarlig spill er viktig må vite…

Vi i Oddsavisen mener det og tipse til flytende odds i utgangspunktet er en selvmotsigelse da man spiller ned sin egen odds. Hvis man virkelig var en ekspert så burde man vel heller holdt kjeft og spilt på sine gode tips selv? Omsetningen er da ikke så stor at man kan selge tipsene sine til salen uten å ødelegge for seg selv?

Disse såkalte ekspertene kan vel knapt nok kalles eksperter. Spillegale idioter om trenger inntekt for å dekke sitt eget spilleforbruk er vel mer dekkende. Regningen går til forbrukerne..

Les gjerne også denne artikkelen som omtaler pressen og pengespill

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress