Oddsavisen.com
Don't Miss

Rikstoto fasiliterer konsept som er i strid med EU-lov

Travet har i mange år slitt med rekruttering av kunder, og nye raske spilleformer i elektroniske kanaler har sendt travet lenger og lenger ut over sidelinjen. Ledelsen i Rikstoto har bedrevet en form for kunstig åndedrett ved å rane spillerne for de minste premiene og legge pengene i ekstrapotter i påfølgende spillerunder. De virkelig “hard-core” spillegale som gjerne kaller seg “kompetansespillere” har ikke blitt hørt, og Rikstotos strategi har hele tiden vært å kjempe om lottokundene ved å hele tiden bruke høye joker og jackpott-tall i sin markedsføring.

dørum

(Rikstotodirektør Harald Dørum leder en organisasjon som systematisk fører folk bak lyset ved å bruke sleipe markedsføringsmetoder som er i strid med loven. Strategien har ikke fungert, og Rikstoto mister omsetning og færre folk drar på travløp, samtidig som travet taper anseelse for hver dag som går. Kanskje Dørum burde ta sin flosshatt å gå?)

Sporten og gleden ved å analysere travløp er blitt tatt helt bort fra kommunikasjonen.  Interessen for selve travsporten har gått kraftig ned og vi har opplevd en publikumssvikt. For å illustrere dette så artikkelforfatteren her brukes som eksempel. Når jeg var 15 var jeg yngst på travbanen, og når jeg går på travbanen i dag 20 år etter er jeg fortsatt yngst… og der ligger kjernen av problemet til travsporten. Produktet fenger ikke ungdommen!

gamle1

(Les mer om gamle menn fra travbanen i denne artikkelen fra Natt & Dag : http://www.nattogdag.no/2014/11/gamle-travere/)

For et par år siden startet Rikstoto med et nytt prosjekt for å øke omsetningen. Konseptet kalles “Eksperten” og per i dag har Rikstoto 14 “eksperter” i stallen.

Vi har tidligere omtalt dette konseptet i noen artikler du kan lese her:

Eksperten

Eksperten 2

Ekspertene setter opp spill for v4,v5, v64, v65, v75 og v86 og får selge andeler via egne sider hvor de har prosenter på omsetningen og også direkte via Rikstotos hjemmesider. Ekspertene har blitt sterkt kritisert for å reklamere for innspilte gevinster, uten å oppgi hva de har omsatt før. Dette er en form for å føre folk bak lyset, og det hele er regissert av Rikstoto, og verstingene er de store mediehusene og Øyvind Grøstad fra Travfakta telefonen.

leirvåg

(Kurt Leirvåg som leder tipserredaksjonen til Nettavisen er en av verstingene. Nettavisene gikk med stort underskudd i 2014, samtidig som de bruker kyniske metoder for å selge spill. Store overskrifter om gevinster skaper interesse, men burde Nettavisen også informere om at de går med dundrende underskudd totalt sett? )

Mange har prøvd å få ut nummer fra Rikstoto, men det har vært stille fra den kanten. Like etter jul kom dog tallene for en dag og det viser seg at ekspertene totalt gikk 70 millioner minus i 2014!

På Rikstotos egne hjemmesider blir det skrevet om ekspertenes gevinster så og si hver eneste dag. Rikstoto er altså pådriver for å drive dette bløffproduktet videre. Det er helt tydelig at de ansvarlige i Rikstoto sliter enormt når de er villig til å gå ned på et slikt nivå for å beholde eller kapre markedsandeler i spillbransjen. De som ikke er informert om at ekspertene går med minus og de spillegale er offer i denne sammenheng. Det å hausse opp store gevinster er nemlig en markedsføring som fungerer godt.

drøm

Det verste med det hele er at ekspertene spiller i et såkalt pool-marked, eller til flytende odds. Dette gjør at de kan manipulere omsetning over på hester de ikke har tro på og øke sjansene på sine private bonger. Ta feks Øyvind Grøstad. Han driver tipstelefon, er med på eksperten, og spiller selv. Mulighetene for insidespill og oddsmanipulering er enorme når man sitter i en slik situasjon. Dette burde selvsagt ikke vært lovlig. Ekspertene burde ikke hatt lov til å selge tips eller til å spille selv.

grøstad

(Øyvind Grøstad selger ekspertenspill, driver tipstelefon og spiller selv. Dette burde selvsagt vært slått ned på. Isteden får Grøstad spalteplass på Rikstotos hjemmesider. Dette illustrerer godt hvordan Rikstoto aksepterer og fasiliterer oddsmanipulering og insidehandel på travbanen)

Et annet interessant aspekt er at monopolet kun er lovlig på bakgrunn av spilleansvar. Hvor ansvarlig er egentlig Rikstoto? De nærmest vigler opp til spilling og lyver til sine kunder for å øke omsetningen. Kanskje EU-kommisjonen burde varsles. Rikstoto sprenger jo grenser hver eneste dag, og fremstår på ingen måte som et mer seriøst spilleselskap enn hvilket som helst .com – nettcasino. Snarere tvert imot. Oddsavisen oppfordrer lotteri tilsynet til å gå Rikstoto i sømmene.

atleh

(Nok er nok. Nå må Atle Hamar og Lottertilsynet sette foten ned)

 

 

 

 

 

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress