Oddsavisen.com
Don't Miss

Rangers kan gå hele veien mener skandinavias mest erfarne hockeyoddssetter

niko

På torsdag starter runde to i playoff i NHL. Det gjenstår åtte lag som kjemper om de to finaleplassene i Stanley Cup. For oss nordmenn er det ekstra spenning da New York Rangers er en av de aller heteste kandidatene til å løfte Stanley Cup-pokalen. Det er nå det virkelig begynner å dra seg til og spenningen er enorm. Interessen blant norske spillere har eksplodert etter at Zucca kom til Rangers, og etter Premier League er faktisk NHL den ligaen som det omsettes mest penger på blant norske spillere.

En av de som virkelig følger NHL tett er danske Nikolaj Juul Nielsen. Dette er mannen som faktisk emigrerte fra Danmark til en mer riktig tidssone for hockeyfans. Han er også en meget respektert mann i odds og bookmakermiljøet i skandinavia. Han ble kåret til årets Oddsnettipser den gangen Oddsnet var ground zero for norske oddspillere på begynnelsen av 2000-tallet. Nikolaj er også mannen som har vært tidligst ute med hockeyodds i markedet ved en rekke annledninger og selv oddssetterne hos bookmakere som Pinnacle og Betcris har respekt for danskens prosentsetting på NHL. Vi har tidligere omtalt Nikolaj i denne artikkelen: Zucca lønnstak

93-94NYR

 

(Nikolaj Juul Nielsen mener det er gode sjanser for at vi får se New York Rangers i en ny finale i Stanley Cup. Norske Zuccafans holde pusten og håper det kan bli en ny fest 31 år siden sist gang New Yorks iskrigere henta pokalen)

Nå som det virkelig drar seg til borte i statene er det en glede å nok en gang få litt analyser fra hockeyentusiasten fra København, som vi i dag fikk tak i på telefonen fra hans kontor i San Jose, Costa Rica.

Nikolaj, hvem er din favoritt til å vinne Stanley Cup?

Det er utroligt åbent i år. Faktisk kan jeg ikke huske hvornår der sidst har været så mange hold der kan gå hele vejen. Men hvis jeg skal sætte navn på så tror jeg Minnesota Wild går i finalen fra Western Conference og New York Rangers fra Eastern Conference. Og som en stor Rangers fan så er jeg naturligvis helt overbevist om at Rangers tager finalen in 6 kampe!

Hvor er valuen på NHL. Før kampene eller er det best å bette under kampens gang?

Er bestemt på begge dele. Men jeg fokuserer stort set udelukkende på Pre-Match hos de amerikanske bookmaker og exchanges, da det ganske enkelt ikke er muligt at få ordentlige indsatser igennem hos de europæiske.

Synes du livebettingtilbudet er bra på hockey blant skandinaviske bookmakere?

Det er nogenlunde okay. Personligt mener jeg det er stor plads til forbedringer, men det kræver jo at viljen er tilstede.

Vil du si at det generellt sett er en åpning på NHL om en bookmaker virkelig bestemmer seg for å satse?

Ja, det er der slet ingen tvivl om. Interessen for NHL er enorm i Norden, og vi har også fået Norge og Danmark med efter Zucca, Frans Nielsen etc har fået deres gennembrud. Samtidig spilles kampene jo oftest på et godt tidspunkt – om natten – hvor der ikke er så meget andet at spille på for de natteravne der gerne sidder oppe på de sene timer.

Oddstipping har blitt skattefritt i Norge. Om noen vil gjøre et seriøst forsøk på å spille på NHL. Hvilket råd vil du gi. Hva er hemmeligheten for å slå bookmakerne på NHL?

Info, info, info. Det er som regel der bookmakerne kan slåes. Specielt de europæiske, som alt for ofte vælger bare at følge markedet istedet for at lave egne odds. Det betyder at de meget ofte bliver nød til at reagere istedet for agere. Og så man kan slå dem på at finde infoen hurtigt.

info

(Det finnes ingen snarveier til suksess. Sportsbetting er intet unntak. Informasjon er veien å gå mener den erfarne bookmakeren med over 15 års fartstid i bransjen)

Hvilke bookmakere vil du anbefale for de som vil spille seriøst på NHL?

For mig er det bedst at have pengene hos de amerikanske bookmakere som Pinnacle, The Greek, Betcris og 5dimes. De er som regel hurtigst med odds og specielt Pinnacle har jo limits de fleste kan være tilfredse med. Men når det er sagt, så er det bestemt heller ikke dumt at lave kontis hos de skandinaviske som Unibet, Betsson gruppen osv. Man kan jo bare stoppe med at bruge dem, om man løber ind i noget limitering

sports_betting_is_cool_tshirt-rb6302d9a7ffe4bc18070c62fedbcc890_804gy_512

(Sportsbetting is cool, det er københavneren Nikolaj et levende bevis på!)

Angående Betssongruppen. Det er mange som investerer i gamblingaksjer om dagen som lurer på hva som er best valg av Betsson og Unibet. Du som kjenner Betsson fra innsiden etter mange år som headbookie hos Nordicbet. Hvem av de to bookiene er best på sportsbook, målt ut fra resultat?

Jeg kan naturligvis ikke udtale mig om resultaterne efter Nordicbet blev købt af Betsson, da vi blev underlagt børsetiske regler. Men jeg kan afsløre at allerede i tiden inden Nordicbet blev opkøbt præsterede vi betydeligt bedre resultater end fx vores gode konkurrenter i Unibet. Både i Pre Match og Live havde vi bedre profit margin til trods for deres større og bedre kundebase.

Hva var hemmeligheten bak denne suksessen?

Well, jeg tror vi var gode til at tillade folk at lave fejl. Det er jo ofte det der skal til før man bliver bedre. Man lærer af sine fejl og finder derved sine svagheder som man så kan arbejde på at forbedre. Og vi havde en fantatisk dygtig og ambitiøs gruppe ansatte som altid var ude på at forbedre sig. Og det endte så med at vi havde en fantastisk dygtig gruppe oddssættere Pre Match og hvad der helt sikkert var det bedste livebet team blandt alle europæiske bookmakere.

Vi her hos Oddsavisen har hørt at mange av de ansatte som kom fra Nordicbet ikke fikk forlenget kontraktene sine med Betsson og regelrett ble sparket ut av konsernet. Er dette virkelig sant?

Ja, omkring halvdelen af de gamle oddssættere er nu væk og det samme er stort set hele livebet teamet.

Hva var begrunnelsen for å sparke ut disse personene fra Betsson konsernet?

Jeg ved det ikke. Jeg blev aldrig spurgt til råds.

Var behandlingen av ex-Nordicbet-ansatte en av grunnene til at du selv tok hatten og gikk ut døra hos Betsson-konsernet?

Det har jeg ingen kommentar til.

fired

(Betsson har sparket ut kompetent personell etter oppkjøpet av Nordicbet. Mange tidligere Nordicbet folk er sjokkert over behandlingen de har fått. Har Betsson en strategi bak det hele, eller er det kanskje snakk om en organisasjonskultur som er fryktbasert? Det blir ofte friksjoner når to organisasjonskulturer møtes og en naturlig konsekvens er at folk blir redde for posisjonene sine. Men i denne bransjen er det kun tall som gjelder – så det skal bli interessant å følge tall fremover)

Det har vi respekt for. Men hvordan får du dagene til å gå nå som ikke setter odds og tar imot spill?

Det bliver mest tid med familen, hvor min kone venter vores først barn og gå lange ture med hunden. Det er vældig fint at få lov at slappe lidt af inden jeg skal igang med arbejdet igen.

nikofam

(Nikolaj, Meli og vesle Luka er trekløveret som blir til et firkløver i sommer. Luka er ansvarlig for å lufte den danske NHL-eksperten slik at han ikke råtner opp foran data og tv-skjermen. Etter våre rapporter har golden retrieveren gjort en utmerket jobb sålangt)

Det blir kanskje også mer tid til hockey nå som du er “arbeidsledig”?

Ja, der der ingen tvivl om. Jeg holder utroligt meget af NHL og følger det dagligt. Både som fan, men også som punter. Så at det giver lidt ekstra indkomst og samtidig er med til at holde mig skarp til når jeg skal starte med nyt job igen, er jo bare en perfekt kombination.

 

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress