Oddsavisen.com
Don't Miss

Oljefondet storeier i irsk rasistbookmaker

storting

KRF og Arbeiderpartiet har iverksatt et moralsk korstog mot nettspill samtidig som Oljefondet sitter tungt investert i den samme bransjen. Et av selskapene hvor Oljefondet er en av de største eierne, irske Paddy Power, er nå i hardt vær i Storbritannia, hvor de beskyldes for å ha en målrettet strategi på å sette opp spillebutikker i de områdene hvor det bor flest fattige innvandrere. Innvandrere fra ikke-vestlige land sprenger statistikkene når det kommer til problemer med spilleavhengighet og er en veldig utsatt gruppe. Les mer om det i denne artikkelen: Innvandrere og pengespill

Studier fra Campaign for fairer Gambling i England viser at hele 61 prosent av Paddy Powers 327 spillebutikker er utplassert i områder med i områder hvor innvandringen er høyere enn på landsbasis. Newham og Brent London, deler av Birmingham, Slough og Leicester.

sjampis

(Oljefondet eier i underkant av 2 % i irske Paddy Power og “vi” har tjent store penger på aksjen de siste årene)

Les mer om saken her: http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/paddy-power-targeting-ethnic-minority-communities-claims-fair-gambling-charity-10070139.html

Det som gjør det hele ekstra pikant er at lederen for UK Independence Party, UKs svar på FRP, har stilt opp som reklamefigur for den irske bookmakeren:

Mange stiller seg nå spørsmålet om det er etisk av oljefondet og regjeringen å sitte på en stor aksjepost i dette selskapet. Innvandringen til Europa har medført store sosiale skiller og problemer, og et selskap som Paddy Powers bidrar sterkt til å øke disse problemene.

 

KRF og AP la nylig ut følgende forslag til stortinget vedrørende kursen i norsk politikk innenfor pengespill. Som man ser mener tydeligvis Arbeiderpartiet og KRF at det er helt greit å tjene penger på engelske innvandreres ulykke, samtidig som de vil vise solidaritet med de som sliter her til lands. Kort sagt – nordmenns helse er viktigere enn helsen til de som kommer fra den ikke-vestlige verden. Dette står i sterkt kontrast til de rørende talene vi hører når vår neste statsminister Jonas Gahr Støre vil ta inn 10000 båtflyktninger.

Forslag fra AP og KRF (Legg merke til fokuset på solidaritet og humanitet)

• Videreføre og styrke enerettsmodellen til Norsk Tipping. Avklare status til andre lotterier.

• Ikke etablere nye store lotterier utenfor tippenøkkelen.

• Regjeringen bør ikke innføre en ny lisensordning for pengespill som åpner for utenlandske spillselskaper.

• Sikre at Norsk Tippings spill faktisk bidrar til en ansvarlig og solidarisk spillpolitikk.

• Be regjeringen vurdere innføring av spillkort og registrering knyttet til alle digitale spill.

• Iverksette tiltak mot utenlandsk internettrafikk på spillområdet.

• Hindre reklame for ulovlige spill på norske kanaler, gjennom den såkalte «omgåelsesparagrafen».

          • Be regjeringen vurdere et tak for administrasjons- og                                    markedsføringsutgifter. Det kan sikre at overskudd fra                                  spill i sin helhet går til frivillige og humanitære formål.

 

 

 

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress