Status i EM-kvalifiseringen før de siste kampene

October 28, 2015 Posted in Nyheter, Oddstips by No Comments

pinnaclesports

53 lag kjempet om 23 EM-plasser. Nå er fire fordelt, og 32 nasjoner skal gjøre opp om de 19 gjenstående plassene. Av de 32 lagene er det sju som bare kan komme til EM via playoff, slik at 25 håper på en direkteplass.

Island, Tsjekkia, England og Østerrike er kvalifiserte. Blant de utslåtte er Hellas og Serbia overraskelsene. Nederland, Tyrkia, Bosnia-Hercegovina og Skottland er blant lagene som ikke kan komme direkte til EM. Den beste gruppetreeren går direkte til EM, mens de åtte øvrige skal spille Playoff. Norge vil med seier hjemme over Malta og uavgjort borte mot Italia komme opp i 20 poeng. Kroatia er trukket ett poeng, men med seier hjemme over Bulgaria og borte over Malta også få 20 poeng, og vil i så fall ta andreplassen, mens Norge høyst sannsynlig ikke blir beste treer, og må ut i playoff. 

Gruppene:

Gr. A. Island og Tsjekkia er begge EM-klare. Tyrkia (12 poeng) og Nederland (10) kjemper om tredjeplassen. Tyrkia har igjen Tsjekkia borte og Island hjemme, Nederland skal til Kasakhstan og ta i mot Tsjekkia. Ender for eksempel både Tsjekkia og Nederland med 16 poeng vil Tyrkia ende foran på innbyrdes oppgjør. Går det som markedet tror vil Tyrkia bli nr. 3, med 10 poeng på treertabellen, hvor kampene mot Kasakhstan strykes.

Gr. B. Her er bare Andorra ute av dansen. Wales og Belgia er begge sikret minst tredjeplass. Israel er nr. 3 og kan gå direkte til EM, mens Bosnia-Hercegovina og Kypros kan håpe på playoff som best. Wales og Belgia har begge igjen Andorra og går da etter alle solemerker til EM. Det er mest sannsynlig at Belgia vinner gruppen foran Wales. Israel (13 poeng) og Bosnia-Hercegovina (11) kjemper så om tredjeplass og Bosnia-Hercegovina kan ta den med seier hjemme over Wales og Kypros. Bosnia-Hercegovina vil da ha 11 poeng på treertabellen, men det er vel sannsynlig at Israel slår Kypros hjemme og tar tredjeplass med 16 poeng, selv med tap i Belgia i siste kamp. Israel vil i så fall ha 10 poeng på treertabellen.

Gr. C. Spania (21 poeng), Slovakia (19) og Ukraina (16) tar de tre øverste plassene, men rekkefølgen er ikke klar. Spania sikrer EM-plass med seier over Luxembourg fredag. Slovakia slår høyst sannsynlig Hviterussland hjemme samme dag og blir også klare. Da vil Ukraina bli nr. 3. Vinner de hjemme over Makedonia og spiller uavgjort hjemme mot Spania mandag vil de ha 14 poeng på treertabellen.

Gr. D. Tyskland (19 poeng) og Polen (17) ligger veldig godt an. Irland (15) og Skottland (11) henger også med. Tyskland har igjen Irland borte og Georgia hjemme og går til VM. Polen har igjen Skottland borte og Irland hjemme. Det bør gi fire poeng og andreplass med 21 poeng. Skottland og Irland kan begge ende på 15 poeng, og da vil skottene eventuelt gå foran på innbyrdes oppgjør. På treertabellen vil det 9 poeng.

Gr. E. England (24 poeng) vinner gruppen. Sveits (15), Slovenia (12) og Estland (10) håper på å slå følge, mens Litauen (9) kan bli nr. 3. Sveits møter San Marino hjemme fredag og tar tre poeng. Da trenger de bare ett borte mot Estland mandag. Slovenia skal slå Litauen hjemme og San Marino borte, og de vil da ha 4-0-4 og 12 poeng på treertabellen.

Gr. F. Her leder Nord-Irland! (17 poeng). Romania (16), Ungarn (13) og Finland (10) følger nærmest. Hellas er i bunnen med tre poeng, Færøyene har seks. Nord-Irland møter Hellas hjemme torsdag og Finland borte søndag, og det er ikke sikkert at de tar mer enn ett poeng til, men Finland er trolig ute av dansen etter fredagens kamper, så 19 poeng bør det bli på Nord-Irland. Romania skal slå Finland hjemme og unngå tap på Færøyene og da vil de trolig vinne gruppen. Ungarn vil med seier hjemme over Færøyene og ett poeng i Hellas ende på 17 poeng. 0-2-0 mot Hellas vil da bli trukket fra og de vil få 15 poeng på treertabellen. Her kan det bli bytte av bunnlag, så det er mange muligheter.

Gr. G. Østerrike (22 poeng) er EM-klare. Russland (14), Sverige (12) og Montenegro (11) kjemper om andreplassen. Russland sparket endelig Fabio Capello i august. CSKAs Leonid Slutsky har ledet laget i 1-0-seieren hjemme over Sverige og 7-0-seieren borte over Liechtenstein. Fredag skal de til Østerrike og mandag får de Montenegro på besøk. At de ender på 18 poeng er sannsynlig. Det var god stemning i Sverige, men etter tap borte for Russland og fæle 1-4 hjemme for Østerrike fikk pipa en annen låt. Liecthenstein borte og Moldova borte skal være greie oppgaver og svenskene vil da ende bak Russland innbyrdes oppgjør og 12 poeng som gruppetreer.

Gr. H. Italia topper (18 poeng). Norge (16), Kroatia (14) og Bulgaria (8) henger med, men Bulgaria kan nok avskrives. Italia skal vinne i Aserbajdsjan (Under 1,30 i odds) lørdag og med det være EM-klare. Norge skal også vinne lørdag, i hjemmekampen mot Malta (1,11 i odds). Kroatia også veldig store favoritter, hjemme mot Bulgaria. Kroatene er som kjent trukket ett poeng, og før siste kamp skal Italia være EM-klare med 21 poeng, Norge ha 19 og Kroatia 17. Italia trenger altså ett poeng hjemme Norge tirsdag for å vinne gruppen, men siden Kroatia møter Malta borte, og trolig tar tre poeng, vil Italia og Kroatia gå videre, mens Norge vil ryke på målstreken og ha 12 poeng på treertabellen.

Gr. I. I denne femlagsgruppen leder Portugal (15 poeng), Danmark (12) og Albania (11) håper også på EM-tur, mens Armenia og Serbia er slått ut. Portugal møter Danmark torsdag og med ett poeng i den er Portugal videre. Danskene har bare den kampen igjen og ender med U i den på 13 poeng. Albania tar i mot Serbia torsdag og skal til Armenia søndag. Det bør bety at Albania, rangert som gruppens svakeste ved trekningen, følger Portugal til EM.

Ender det slik som antydet her vil Frankrike få besøk av Island, Tsjekkia, Wales, Belgia, Spania, Slovakia, Tyskland, Polen, England, Sveits, Romania, Nord-Irland, Østerrike, Russland, Italia, Kroatia, Portugal og Albania til sommeren. Ungarn blir beste treer.

Tyrkia, Israel, Ukraina, Skottland, Slovenia, Sverige, Norge og Danmark skal ut i playoff. Disse skal seedes etter at gruppespillet er ferdig. Her er det UEFAs ranking som gjelder, ikke FIFAs. På den nye rankingen er listen slik over disse åtte: Ukraina, Danmark, Sverige, Norge, Tyrkia, Israel, Slovenia, Skottland. Her vil det bli endringer, men blir tar Norge fire poeng blir trolig Norge seedet blant de fire beste. 

Vi kommer selvfølgelig med analyser av de fleste av kampene som står igjen.

Under forrige landslagsrunde kom vi med seks spilleforslag. Oddsen var henholdsvis 1,56, 2,37, 2,48, 2,63 3,06 og 3,60. Av disse var det bare spillet til 2,63 som ikke gikk inn og med flate innsatser ble tilbakebetalingen på 218 %.

 

Tagged with:

Leave a Comment