Oddstips 13/10 – Norges første EM-skjebne avgjøres i Roma

October 28, 2015 Posted in Nyheter, Oddstips by No Comments

pinnaclesports

Oddsavisen gir daglige oddstips. Fotballkamper vil naturligvis bli mye representert, men idretter vi også av og til få spalteplass. Vi vil gi våre lesere konkrete tips, fra et til fire-fem daglig. Antall omtaler vil ligge mellom tre og 30 per dag. Vi tar utgangspunkt i oddsen som tilbys av spilleselskapene som hyppigst benyttes av norske oddsspillere.

Den siste og svært spennende dagen med EM-kvalifiseringens gruppespill står for døren. Russland og Slovakia ble klare i går. I dag kan Kroatia eller Norge bestille billetter. Tyrkia kan i tynn teori slå følge som beste treer, på bekostning av Ungarn. For oss er det selvfølgelig mest spenning i Norges kamp i et fuktig Roma. Norge må høyst sannsynlig vinne den for å unngå playoff, mot nasjoner som Ukraina og Bosnia-Hercegovina. Italia spiller for å bli blant de toppseedede i Frankrike og de trenger seier for å holde følge med Belgia. 

Oddstips for tirsdag:

20:45 Italia – Norge          Markedsodds: 1,93 – 3,36 – 4,29

EM-kvalifisering. Gr. H. Før kvalifiseringen startet ville det vært rimelig å anta at Italia skulle har vunnet alle hjemmekampene og hatt 4-1-0 i bortekampene, altså 25 poeng og være klare for EM. De har 21 og er kvalifiserte. Nr. 2 «burde» Kroatia ha vært med 4-1-0 i hjemmekampene og 2-1-1 i bortekampene, altså 20 poeng. Tre skulle Norge være med 3-1-1 hjemme og 2-1-1 borte, altså 17 poeng. Utgangspunktet her, altså at Norge går til EM med seier i denne siste kampen, ville blitt sett på som veldig bra og det er Norges seier hjemme over Kroatia i september som la grunnlaget for at denne muligheten finnes. Ingen tror på annet enn kroatisk seier på Malta og for Per-Mathias Høgmos utvalgte kan det ikke bli forskjell på tabellen om det blir null og ett poeng her i Roma, siden Norge med uavgjort eller tap ikke kan bli seedet i playoff. Norge gjorde jobben mot bleke Malta med 2-0-seier hjemme lørdag. Italia slo samtidig Aserbajdsjan 3-1 borte. Med tap i denne blir vertene nr. 2 i gruppen og det vil de neppe ha noe av. Et svært viktig poeng er at trekningen av EM-gruppene gjøres etter at playoff er ferdig. De fem sterkeste nasjonene blir seedet på første nivå, sammen ned Frankrike. Spania, Tyskland, England og Portugal blir seedet. Dersom Italia ikke vinner i dag og Belgia slår Israel blir høyst sannsynlig IKKE Italia seedet på øverste nivå, en stor ulempe. For hjemmelaget er De Rossi (m) suspendert igjen. Pirlo (m) spilte ikke sist og er neppe med fra start i denne. Skjelbred (m) fikk en smell i ankelen i kampen mot Malta, men han ser ut til å rekke kampen. Normalt ville man fått under 1,50 for hjemmeseier i denne. H-oddsen har steget noe tidlig tirsdag og nærmer seg 1,95. Vi mener det er spillbart og spiller H i regnskyllene i Roma.

Pinnaclesports tilbyr: 1,95 – 3,48 – 4,54 (kl 11:00)

Bet 365 tilbyr: 1,91 – 3,50 – 4,75 (kl 11:00)

Betsafe tilbyr: 1,95 – 3,40 – 4,30 (kl 11:00)

Øvrige analyser:

20:45 Latvia – Kasakhstan          Markedsodds: 2,14 – 3,27 – 3,64

EM-kvalifisering. Gr. A. I denne gruppen er Island og Tsjekkia videre, mens Tyrkia og Nederland kjemper om tredjeplassen. Latvia har fem poeng, Kasakhstan to. Ingen skal altså til EM, men de kan påvirke hvilket lag som blir kommer dit. Vinner gjestene denne vil vertene bli sist, og det vil i så fall bety at Tyrkia, med seier over Island, blir beste treer og EM-klare. Latvia har spilt uavgjort og tapt annenhver gang. De startet med uavgjort borte mot dagens motstander, spilte 2-2 borte mot Island sist, hvor de tidlig lå under 0-2. Kasakhstan meldte overgang til UEFA for en del år siden og bestemte seg med det nærmest for at de aldri skal delta i internasjonale mesterskap. Nå ha de tatt ett poeng hjemme mot Latvia og borte mot Island, og de har bare Malta, Andorra, San Marino og Gibraltar bak seg på UEFAs ranking over de 54 nasjonene. Latvia får tipset, men ingen penger.

20:45 Nederland – Tsjekkia            Markedsodds: 1,47 – 4,40 – 7,08

EM-kvalifisering. Gr. A. Nederland har deltatt i 13 av de 14 siste EM og VM, men har hatt en fæl kvalifisering nå og ser ut til å miste sitt første EM siden 1984, sist mesterskapet ble arrangert i Frankrike. De må vinne her og håpe på at Tyrkia ikke vinner hjemme mot Island, så det er altså bare rundt ti prosents sjanse for at Nederland komme til playoff. Vertene tok en nødvendig 2-1-seier i Kasakhstan lørdag, men 0-1-tap her for Island og 0-3-tapet i Tyrkia i september blir for dyrt. Robben (m/a) er blant spillerne som er skadet, men syndebukk mot Island, Martins Indi (f) er tilbake etter soning. Det samme er van der Wiel (f). Tsjekkia tapte 0-2 hjemme for Tyrkia lørdag. Gjestene er altså klare for EM, men de ser ut til å ramle tilbake og bli seedet på tredje nivå når gruppene skal trekkes. Tsjekkerne så ufarlige ut sist og de har lite offensivt å by på. Nederland har all verdens motivasjon, men det er langt fra sikkert at det holder og negative meldinger kan strømme på underveis. Det er litt spesielt at en dobbel med to EM-klare lag, Island og Tsjekkia, gir over 45 i odds.

20:45 Tyrkia – Island             Markedsodds: 1,55 – 3,96 – 6,58

EM-kvalifisering. Gr. A. Tyrkia startet kvalifiseringen med tap for Island og Tsjekkia, men de har siden 4-3-0 og med seier i dag kan de gå direkte til EM som beste treer. Ungarn er beste treer med 15 poeng. Vinner Tyrkia i dag vil de ha 12 poeng etter at kampene mot Kasakhstan er strøket, men dersom Kasakhstan slår Latvia vil tyrkernes ti uavgjorte mot Latvia strykes, og da vil Tyrkia bli beste treer med 16 poeng. Blir Tyrkia blant treerne som skal spille playoff blir de neppe seedet der. Vertene spilte i september 1-1 mot Latvia og slo Nederland 3-0 her i Konya. Lørdag vant de 2-0 i Tsjekkia. Det blir få endringer i laget. Island ble EM-klare med 0-0 hjemme mot Kasakhstan i september og lørdag spilte de 2-2 hjemme mot Latvia, hvor de ga fra seg en 2-0-ledelse. Kaptein Gunnarsson (m) sonet sist, men er tilbake nå. H er klart mest aktuelt.

20:45 Belgia – Israel           Markedsodds: 1,37 – 4,98 – 8,71

EM-kvalifisering. Gr. B. Belgia skal til EM. Laget nærmer seg toppen av FIFA-rankingen, samtidig som det ikke går like bra for nasjonens klubblag i Europa. Vertene må vinne her for å vinne gruppen og en eventuell seiers størrelse kan avgjøre om laget blir seedet på øverste nivå i EM. Lørdag trente de borte mot Andorra og vant 4-1. Hjemme har de 14-1 i målscore på fire kamper, men kampen mot Wales endte 0-0. Israel vant de første tre, men siden har de 1-1-4. Etter 0-0 i Wales ble det 1-2-tap hjemme for Kypros. Klarer gjestene uavgjort her, samtidig som det blir uavgjort i Kypros – Bosnia-Hercegovina blir det likevel EM-playoff for laget fra Asia. Vinner Bosnia-Hercegovina er Israel slått ut uansett. Vinner Kypros må Israel gjøre det samme. Det er noen fravær i begge lag og ingen av oddsene frister. 

20:45 Kypros – Bosnia-Hercegovina          Markedsodds: 4,37 – 3,65 – 1,84

EM-kvalifisering. Gr. B. Kypros vant borte over Israel. Dersom Belgia vinner hjemme Israel vil kypriotene med seier her være klare for playoff og bli en drømmemotstander for lagene som blir seedet i playoff. Det blir neppe mange endringer i laget. Bosnia-Hercegovina var ikke heldig, men heller ikke veldig gode i VM, og denne kvalifiseringen ble innledet med 0-2-2, inkludert hjemmetap for Kypros. Siden har laget bra Balkan 4-0-1 og med 2-0-seieren hjemme over Wales i helgen overtok de tredjeplassen. Tap i denne betyr altså at de ikke får playoff. Ett poeng holder så sant Israel taper i Belgia. Besic (m) soner igjen for bortelaget. Toppscorer Dzeko (a) spilte ikke i helgen, men det nasjonale fotballforbundet skriver at han sannsynligvis blir klar til denne. B er nærmest. 

20:45 Wales – Andorra         Markedsodds: 1,04 – 17,00 – 50,39

EM-kvalifisering. Gr. B. Wales er nr. 8 på FIFA-rankingen, nr. 6 blant de europeiske lagene. På UEFA-rankingen er de nr. 33 i Europa, så det er altså ikke så enkelt å fastslå hvor sterkt laget er. Det åttende beste laget i verden vil altså bli rangert mellom nr. 19 og 24 når EM-gruppene skal trekkes i desember. Uten Bale ville neppe vært EM-klare. Waliserne har faktisk bare scoret ni mål (Ungarn, som trolig blir beste treer har scoret åtte). Bale har scoret seks, inkludert begge i lagets 2-1-seier i Pyreneene. Lørdag ble det 0-2-tap borte for Bosnia-Hercegovina, men gruppeseieren kan de knipe med seier i denne. Andorra har ikke ødelagt for noen så langt. Målscoren er 4-34 på de ni tapene. I helgen ble det 1-4 hjemme for Belgia. På reisene har det blitt 0-3, 0-4, 0-5 og 0-6. Gjestene får tilbake to mann etter soning, men det hjelper neppe stort. 4-0?

20:45 Malta – Kroatia            Markedsodds: 28,06 – 9,38 – 1,11

EM-kvalifisering. Gr. H. Malta tapte 0-2 på Ullevaal lørdag og «sikret» seg med det bunnplassen. To poeng har det blitt, borte mot Bulgaria og hjemme mot Aserbajdsjan. Kroatia må ha seier og samtidig håpe på at Norge ikke vinner. Sjansen for at det skjer er i følge oddsen i markedet på 67 % Ungarn eller Tyrkia blir beste treer og går videre til EM og Kroatia vil som eventuell treer bli seedet i playoff. Gjestene har skader på Lovren (f) og Mandzukic (a). Modric (m) ble skadd sist og spissreserve Cop (a) er suspendert. B-oddsen er lite spennende.

20:45 Bulgaria – Aserbajdsjan            Markedsodds: 1,60 – 3,70 – 6,50

EM-kvalifisering. Gr. H. Bulgaria så resignerte ut allerede ut fra start i kampen før Norge 3/9. Før den hadde de muligheten, men den kampen ble tapt 0-1 og siden har det blitt 0-1-tap i Italia og 0-3-tap i Kroatia. Mot sistnevnte var det null glød å spore. Aserbajdsjan vil med seier i denne ta fjerdeplassen fra dagens motstander. De spilte tre uavgjorte på rad ble det lørdag 1-3-tap hjemme for Italia. H-oddsen velges raskt bort.

* Markedsodds er gjennomsnittsoddsen som tilbys av spillselskapene som blir mest benyttet av norske oddsspillere. Selskapene endrer oddsene hyppig og ofte ned en del ned på tegnene spillene Oddsavisen foreslår.

Tagged with:

Leave a Comment