Oddstips 10/10 – Tyrkia tåler neppe tap i Tsjekkia

October 28, 2015 Posted in Nyheter, Oddstips by No Comments

pinnaclesports

Oddsavisen gir daglige oddstips. Fotballkamper vil naturligvis bli mye representert, men idretter vi også av og til få spalteplass. Vi vil gi våre lesere konkrete tips, fra et til fire-fem daglig. Antall omtaler vil ligge mellom tre og 30 per dag. Vi tar utgangspunkt i oddsen som tilbys av spilleselskapene som hyppigst benyttes av norske oddsspillere.

EM-kvalifiseringen fortsetter, med blant annet Norge mot Malta på et fullt Ullevaal. Norge kan bli EM-klare i dag, men det er mer realistisk at det blir playoff. I går ble Spania klare for EM-tur, mens Litauen og Montenegro forsvant. I dag spiller vi uavgjort mellom Tsjekkia og Tyrkia. Tsjekkerne kvalifiserte seg i september. Tyrkia startet kvalifisering svakt, men med seieren over Nederland sist har de skjebnen i egne hender. Med uavgjort i dag og hjemmeseier over Island i siste kamp, blir de nr. 3, uansett om Nederland vinner over Kasakhstan i dag og hjemme over Tsjekkia i tirsdagens kamp. Ett poeng for Tyrkia i dag vil altså være noe som sjeldent som en halv seier og trener Fatih Terim (bildet) er klar på at fire poeng er målet for de to siste kampene. 

Oddstips for lørdag:

20:45 Tsjekkia – Tyrkia            Markedsodds: 2,64 – 3,21 – 2,76

EM-kvalifisering. Gr. A. Tsjekkia skal til EM. Avansementet ble sikret med 2-1-seier hjemme over Kasakhstan og 2-1-seier borte over Latvia i september. Nå spiller de for gruppeseieren. Hjemme mot Kasakhstan lå de lenge under, men snudde til seier. Mot Latvia hadde de bedre kontroll. Det er forholdsvis tynt i angrep fremdeles, og ti spillere har fordelt 15 scoringer mellom seg så langt. Rosicky (m) og Pilar (m) er ikke med. Tyrkia har to poengs forsprang på Nederland i kampen om tredjeplassen, men de er foran nederlenderne innbyrdes etter 1-1 borte og 3-0-seier hjemme, dersom de to ender på samme poengsum. Med ett poeng i denne og seier hjemme over Island kapres altså tredjeplassen uansett hva Nederland gjør. Poengsummen tyrkerne eventuelt blir nr. 3 med vil ikke kunne gi direkteplass. Det blir trolig få endringer i laget, men Yılmaz (a) ser ut til å miste denne. Tyrkia vil neppe risikere veldig mye i denne og uavgjort ser ikke så dumt ut. Pinnaclesports har hele 3,42 for ett poeng til hver.

Pinnaclesports tilbyr: 2,68 – 3,42 – 2,82 (kl 09:00)

Bet 365 tilbyr: 2,70 – 3,30 – 2,88 (kl 09:00)

Betsafe tilbyr: 2,70 – 3,20 – 2,80 (kl 09:00)

Øvrige analyser:

16:00 Barnsley – Crewe         Markedsodds: 1,56 – 4,00 – 5,68

Eng. League One. Barnsley står med 4-2-4. Etter å ha tatt sju poeng på tre kamper røk de 1-2 borte for nabo Doncaster. Vertene skulle ha spilt tirsdag, men kampen ble utsatt. Unge Lee Johnson er uten tre spillere grunnet landslagsspill, men skadene er ikke mange. Crewe er i bunnen med 1-3-7. de klare 1-1 borte mot toer Walsall på forrige reise, men har siden tapt 1-2 hjemme for både Southend og Chesterfield i serien og 2-3 hjemme for Wigan i FLT. Haber (a) scoret tirsdag, men han er blant de fire som er opptatt på andre fronter. Ray (f) fikk en smell sist og er neppe med, og så mange som ni mann kan være ute. H. 

16:00 Bury – Wigan             Markedsodds: 2,49 – 3,30 – 2,74

Eng. League One. Bury åpnet med 0-3-1, men har siden 6-0-0 i serien. Forrige helg ble det 1-0 borte over Colchester. Tirsdag var de klare favoritter hjemme mot Morecambe i Football League Trophy, men tapte 0-1. Manager David Flitcroft har svært få spillere tilgjengelig, men det har altså gått bra så langt. Her er L Clarke (a) tilbake etter soning. Clarke har scoret fire mål på sine tre siste spilte. Kaptein P Clarke (f) er også tilbake, men med mange mann ute, blir det igjen tynt på benken. Wigan står med 4-4-3. De har spilt uavgjort i tre kamper på rad. Etter 1-1 borte mot Oldham har de spilt 2-2 hjemme mot Millwall og 0-0 hjemme mot Walsall. Crewe ble slått 3-2 borte i FLT tirsdag. Kaptein Morgan (f) og Flores (m) er tilbake. Cowie (m) og Holt (a) er nylig friskmeldte. Burys fåtallige spillere har travle dager og lagene får gjøre opp i fred. 

16:00 Chesterfield – Gillingham Markedsodds:

16:00 Fleetwood – Coventry Markedsodds:

16:00 Oldham – Scunthorpe        Markedsodds: 2,45 – 3,23 – 2,84

Eng. League One. Oldham har smått utrolige 1-8-2. Etter tre ganger 1-1 på rappen varierte de med 3-3 borte mot Gillingham, hvor de både ledet og lå under. Tre mann er opptatt med landslagsspill. O’Connell (f) og Forte (a) er skadet fremdeles. Scunthorpe har også elleve poeng og med i bunnstriden. Etter tre strake ettmålstap vant de 1-0 hjemme over nestjumbo Fleetwood. Minst fire spillere må stå over med skader, men Williams (m) er friskmeldt. Rowe (m/a) er nylig lånt fra Wolverhampton. Oldham vant begge møtene forrige sesong og får tipset igjen. 

16:00 Sheffield United – Rochdale           Markedsodds: 2,01 – 3,45 – 3,56

Eng. League One. Begge har 17 poeng. Sheffield United begynte flott, men har ikke bedre enn 1-2-3 på sine siste seks i serien. Forrige helg ble det 1-2-tap borte for Port Vale. Vertene stilte alternativt i FLT tirsdag, men vant likevel 5-1 her over Notts County. Basham (f) returnerer, men det er flere usikre kort i laget. Done (a) var tilbake sist. Rochdale slo Chesterfield 2-1 hjemme FLT. I serien har de 1-0-2 på de tre foregående. 3-2-seieren hjemme over Shrewsbury ble etterfulgt av 1-3-tap hjemme for Bradford. Bennett (f) og Cannon (m) fikk smeller i midtuken og er usikre nå. Sheffield United er blant lagene som ofte er overvurderte. Så langt denne sesongen har de vært favoritter i ni av elleve kamper, men bare vunnet fem. U. 

16:00 Shrewsbury – Colchester Markedsodds:

16:00 Southend – Port Vale         Markedsodds: 2,20 – 3,35 – 3,15

Eng. League One. Port Vale stilte sterkt hjemme mot Blackpool i FLT tirsdag, men tapte likevel 1-2. I serien har gjestene 4-4-3. Sju poeng er spilt inn på tre kamper. Forrige helg ble det 2-1-seier hjemme over Sheffield United. Streete (f) ble skadd tirsdag og er neppe med her. Southend står med 4-3-4. De fire seirene er tatt på de seks seneste, men etter å ha slått Millwall, Scunthorpe og Crewe ble det 0-1-tap borte for topplaget Burton. I FLT tirsdag ble Crawley slått 3-0 borte. Det er noe skaderusk i laget, men H er mest aktuelt. 

16:00 Swindon – Peterborough           Markedsodds: 2,73 – 3,35 – 2,47

Eng. League One. 3-2-1 har blitt til 3-3-5 for Swindon. 2-2 borte mot Doncaster ble etterfulgt av 0-1-tap for svake Blackpool. Tirsdag ble det 0-2-tap her for League Two-laget Oxford i FLT. Barry (f) og Turnbull (f) er nye fravær. Ytterligere tre spillere er skadet og to mann er opptatt med landslagsspill. Peterborough har 14 poeng. Ti av disse er tatt på de fem siste. De slo Bradford 2-0 på forrige reise. Etter det har det blitt 2-3-tap hjemme for Bury og vunnet 5-3 hjemme over Millwall. Baldwin (f) og Ntlhe (f), Beautyman (m) og Gormley (a) er skadet. Oztumer (m) soner, mens toppscorer Maddison (a) er blant de usikre. Et spill på Over 2,5 mål kunne ha vært noe, en odds på over 1,70 er ikke lett å finne. 

16:00 Walsall – Burton          Markedsodds: 2,20 – 3,26 – 3,27

Eng. League One. Med henholdsvis 22 og 25 poeng er disse i teten. Walsall slo Scunthorpe 1-0 borte før 0-0-kampen borte mot Wigan. Vertene har bare sluppet inn seks mål, men de må nå unnvære keeper Etheridge. Demetriou (f) er også opptatt med landslagsspill. (Sist Etheridge var ute ble det tap både i serie og cup). Burton har 4-1-0 siden sesongens hittil eneste tap. Bare ett mål er sluppet inn i disse fem. Oktober ble innledet med 1-0-seier hjemme over Southend. Spissen Joachim er bortreist. Ismael (a) har vært ute med skade, men kan være tilbake nå. Dette må være åpent. 

18:00 Island – Latvia          Markedsodds: 1,41 – 4,45 – 7,97

EM-kvalifisering. Gr. A. I denne gruppen er Island og Tsjekkia videre, mens Nederland og Tyrkia kjemper om tredjeplassen. Island sikret seg EM-plassen i forrige kamp, men det etter 0-0 hjemme Kasakhstan, som større favoritter enn i dag. I kampen før ble det 1-0-seier borte over Nederland. Kaptein Gunnarsson (m) er suspendert i denne. Latvia er slått ut med 0-4-4. I september spilte de 1-1 borte mot Tyrkia, etter å ha utlignet på overtid, og 1-2 hjemme for Tsjekkia. Det er stadig noen skader i laget. Island vant 3-0 i det omvendte oppgjøret. H.

18:00 Kasakhstan – Nederland            Markedsodds: 12,23 – 5,70 – 1,25

EM-kvalifisering. Gr. A. EM 2016 ser ut til å gå uten Nederland som deltaker. I september ble det 0-1-tap hjemme for Island før 0-3-tapet i Tyrkia. Med seier i denne og over Tsjekkia i siste kamp er de avhengige av at Tyrkia tar maksimalt tre poeng i kampene mot Tsjekkia og Island. I gjestenes tap for Island ødela Martins Indis tidlige utvisning mye og mot Tyrkia var de svake. Martins Indi (f) soner igjen. Janmaat (f), Van der Wiel (f), Sneijder (m), Robben (m/a), de Jong (a) og Narsingh (a) er blant spillerne som ikke er med til Asia. Kasakhstan er i bunnen med 0-2-6. Mellom de to målløse kampene hjemme mot Latvia og borte mot Island ble det seks strake tap. Det er ikke de store problemene i laget. Nederland vant 3-1 i det omvendte møtet, men de er kapable til å feile i denne.

18:00 Aserbajdsjan – Italia           Markedsodds: 13,37 – 4,98 – 1,28

EM-kvalifisering. Gr. H. Aserbajdsjan har 1-3-4. Etter fire tap har de vunnet hjemme over Malta, spilt uavgjort borte mot Norge, hjemme mot Kroatia og borte mot Malta. Mange av lagets spillere deltar nå i Europa League for Gabala og Qarabag. Aliyev (a) og Nadirov (a) er ikke med i troppen. Italia sikrer seg EM-tur med seier. I kjent stil har de ikke imponert noen i kvalifiseringen. Malta er slått 1-0 to ganger. Hjemme mot dagens motstander ble det 2-1-seier og sist 1-0-sier hjemme over Bulgaria. De Rossi (m) er suspendert i denne og i hjemmekampen mot Norge. Thiago Motta (f) er ute. Det samme er spissene. Balotelli, Berardi, Insigne og Osvaldo. En knapp seier til Italia er slett ikke usannsynlig.

18:00 Norge – Malta            Markedsodds: 1,13 – 7,97 – 21,87

EM-kvalifisering. Gr. H. Malta er jumbo med 0-2-6. Poengene er tatt i Bulgaria og hjemme mot Aserbajdsjan. Begge kampene mot Italia ble tapt med 0-1 og det klareste nederlaget er de påført hjemme mot Norge med 0-3. Landslagssjef Pietro Ghedin sier at laget i utgangspunktet er sjanseløse, men at de av og til blir poeng likevel. Alle unntatt to spillere har tilhold i hjemlige klubber. Norge trenger tre poeng her og tre poeng i Italia for å sikre seg EM-billett, dersom Kroatia slår Aserbajdsjan i dag og Malta hjemme tirsdag. Etter den enorme nedturen med 0-0 hjemme mot Aserbajdsjan har Norge Per-Mathias Høgmos vunnet borte over Bulgaria og 2-0 hjemme over Kroatia. Her er det altså forventet en grei norsk seier, men det er noen mangler i laget og Norge er ikke best i verden på å føre kampene og Malta kan bli en tung motstander å bryte ned. Høgli (m), Helland (m/a) og Nielsen (a) er blant spillerne som er ute. Vi heier uten å ha penger i sving.

20:45 Andorra – Belgia           Markedsodds: 62,00 – 24,80 – 1,01

EM-kvalifisering. Gr. B. Belgia er nr. 2 med 5-2-1 og med seieren her blir de klare for EM. I forrige runde med kvalifiseringsrunde vant de 3-1 hjemme over Bosnia-Hercegovina og 1-0 borte over Kypros. Courtois (f) og Benteke (a) er ute i denne. Andorra har 0-0-8 med 3-30 i målscore. De har scoret ett mål i tre hjemmekamper. I september ble det 0-4-tap i Israel og 0-3-tap i Bosnia-Hercegovina. De slapp da inn alle målene i førsteomgangene og hadde tapt langt klarere dersom motstanderen hadde hatt lyst til det. Vertene har tre spiller til soning og taper normalt denne med tre til fem mål.

20:45 Bosnia-Hercegovina – Wales          Markedsodds: 1,91 – 3,45 – 4,15

EM-kvalifisering. Gr. B. Bosnia-Hercegovina har med 3-2-3 to poeng opp til Israels tredjeplass, men de er bak innbyrdes, slik at de å ta minst tre poeng mer enn Israel i innspurten. Vertene åpnet med 0-2-2, men har siden 3-0-1. I september ble det 1-3-tap i Belgia før 3-0-seieren hjemme over Andorra. Det kommer opp få nye navn, og lagets korte gode periode kan snart være over. Kolasinac (f) og Susic (m) er skadet, Besic (m) suspendert. Dzeko (a) har scoret sju av lagets 12 mål, men det er noe usikkert om han rekker denne. Wales topper med 5-3-0. De hadde matchball sist, men spilte da 0-0 hjemme mot Israel. Med tap i dag og uten hjelp av andre vil de bli EM-klare etter hjemmekampen mot Andorra tirsdag. Bale (m/a) spiller trolig fra start og det er lite trøbbel i laget til Chris Coleman. H-odds på rundt 1,90 holder ikke, spesielt om ikke Dzeko blir klar.

20:45 Israel – Kypros           Markedsodds: 1,51 – 4,09 – 6,83

EM-kvalifisering. Gr. B. I kampen om tredjeplassen har disse henholdsvis 13 og ni poeng, mens Bosnia-Hercegovina har elleve. Israel slo Andorra 4-0 hjemme nest sist. I forrige kamp ble det 0-0 i Wales. De skal til Belgia i siste kamp. Refaelov (m) er skadet forsatt. Sahar (a) er også ute. Kypros tapte 0-1 hjemme for både Wales og Belgia i september. I begge slapp de inn sene mål og de to tapte poengene der hadde vært gode å ha. Det er gjort en del endringer i troppen, men det er mye rutine igjen. Kypros tapte de omvendte møtet 1-2. Her er det bare tre poeng som gjelder, men Israel må få tipset.

20:45 Kroatia – Bulgaria            Markedsodds: 1,30 – 5,21 – 11,30

EM-kvalifisering. Gr. H. Kroatia har med 4-3-1 to poeng opp til Norges andreplass før denne og bortekampen mot Malta. I september spilte kroatene 0-0 i Aserbajdsjan og tapte 0-2 borte for Norge. Daværende trener Niko Kovac var svært lite tilfreds med innsatsen spillerne viste og fikk sparken etter prestasjonen og uttalelsene i etterkant. Ante Cacic leder nå laget. Vertene er uten suspenderte Olic (a). Lovren (f) og Mandzukic (a) er skadet. Bulgaria har seks poeng opp til dagens motstander og tredjeplassen sikres med en seier med annet enn 1-0 i denne, seier hjemme over Aserbajdsjan og kroatisk bortetap for Malta. Håpet er altså i praksis ute. Bulgarerne tapte i september 0-1 hjemme for Norge og 0-1 i Italia. Keeperne Mihaylov og Stoyanov. I forsvar er to ganger Minev ute. Det samme er Manolev og Budorev. Spiss Bojinov er blant de øvrige som ikke er med. Y Minev (f) og Dyakov (m) er suspenderte, så her blir det et veldig svekket mannskap. Kroatia skal ikke tape poeng i denne, selv om de må spille også denne uten tilskuere til stede.

* Markedsodds er gjennomsnittsoddsen som tilbys av spillselskapene som blir mest benyttet av norske oddsspillere. Selskapene endrer oddsene hyppig og ofte ned en del ned på tegnene spillene Oddsavisen foreslår.

Tagged with:

Leave a Comment