Oddsavisen.com
Don't Miss

Oddscoaching del 1

university-of-oslo

Hva er egentlig et godt oddsspill?

Svaret som er mest åpenlyst er at et godt spill er et spill som går inn og at et dårlig spill er et som ryker. Men er dette den fulle og hele sannhet?

En erfaren spiller vet at det ikke er så enkelt. De som vinner over tid i denne bransjen vet at dette er en maraton og ikke en sprint. Man må se på sine resultater over tid og analysere en større sample size for og kunne se om man har en vinnende strategi. Her er det altså viktig og ikke bli for resultatorientert. Dette er en kunst innenfor gambling. Alle har rush både opp og ned, men de gode spillerne kjenner mekanismene med varianse, og går ikke amok når det går bra eller tilter når alt går mot. Det er slik de fleste går bust på betting, akkurat som på poker.

 

Men hvordan vet man om et enkelt spill eller oddstipping er bra eller ikke? Det finnes ingen metode hvor man får et klart svar på dette, men vinnende spillere ser alle etter en og samme ting:

Var oddsen høyere når du spilte enn den var ved kickoff?

For og forstå hvorfor dette er er viktig så må vi ta en titt på prosessen fra en odds blir til frem til matchen starter.

1)

Oddsetterne setter oddsen basert på sine meninger og statistikk.

2)

Folk begynner og spille

3)

Bookmakeren endrer odds basert på hvor de dyktige og vinnende spillerne spiller

4)

Kickoff, eller kampstart om du vil.

 

Slik gjøres det hos ekte bookmakere. I Norden er prosessen litt annerledes. En oddssetter som ikke kunne satt oddsen rett om han hadde en magisk avis med resultatene på kampene foran seg kopierer startoddsen til en annen bookmaker. Han klager gjerne over at han er fyllesyk etter en lang festehelg på Malta før han dykker ned i viktigere gjøremål på Facebook, Twitter eller god gammeldags voksenunderholdning. Når det gjelder oddsendringer har man gjerne en slave fra et tidligere østblokkland med klar ordre om og alltid ligge under betfair. For at de ikke skal miste jobbene er de nødt til og ha lavere limits og odds enn internasjonale bookmakere. Skulle noen finne på og vinne litt så bærer det ned i limit. Slik fungerer det hos de nordiske bookmakerne. Trist, men sant.

Den korte versjonen av dette her er at når en match starter har oddssetteren og de dyktige spillerne i felleskap slipt oddsen. Informasjon om matchen er bakt inn i innsatsene som har kommet og oddsen er justert deretter. Markedet har talt.

Har du feks satt et spill på odds 2.00 som gir 1.85 i snitt hos de store bookmakerne har du gjort et godt kjøp.

Hvis markedet snur har du et superspill. Som tommelfingerregel kan du alltid tenke på at du skal prøve og slå markedet så mye at hvis du setter et spill på det andre utfallet går du i pluss på begge utfall. La oss si du spiller en over 2.5 mål til 2.00 i odds. Markedet går ned og du får ved matchstart spille under 2.5 til 2.04. Du vet nå at du kan trade ut en surewin på 2 prosent, men verdien ligger i det første spillet så du velger og stå på spillet. Uansett utfall i kampen har du gjort din jobb ved og få pengene inn bra. Det er ikke alltid gitt at spillet var bra, men det er oftere bra enn dårlig. Hvis du spiller i likvide market og slår closingoddsen vil du tjene penger.

Det er mye hype og markedet overreagerer ofte så vi kan ikke alltid være sikker på at closingoddsen er riktig, men vi må bare gå ut fra det, det er den beste pekepinnen man har.

På mindre nordiske sporter kan du glemme normale markedsmekanismer. Ingen stoler på oddsene sine og alle de gode spillerne har røket i limit forlengst..

Markedene styres utelukkende basert på frykt for sjansen til og kopiere odds og endringer er tatt bort da det kun er de nordiske bookmakerne som tilbyr odds. Dette skaper mye hodebry internt i selskapene. Overbetalte nordiske oddssettere og underbetalte riskansvarlige fra østblokken får store samarbeidproblemer når de ikke har et marked (fasit!) og forholde seg til. Dette ser man når folk, gud forby, og til alle nordiske bookmakeres store skrekk skulle sette noen spill på disse ligaene. Oddsene spretter opp og ned som en jojo på lave innsatser fra bønder og fiskere som vil ta seg et lodd. Som man ser kan man ikke bruke den samme metode for og evaluere om spillene var bra eller ikke på slike ligaer, da det ikke eksisterer et skikkelig marked. Det har nemlig udugelige nordiske bookies klart og fjerne fra oss spillere. Kanskje på tide vi bruker forbrukermakten vår?

Eller kanskje det ikke er så farlig når man tenker etter, med tanke på at man ikke får satt noe særlig mer enn 12 kroner hos disse Donald Duck bookiene uansett…

 

 

 

 

 

 

s

 

 

 

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress