Oddsavisen.com
Don't Miss

Oddsavisen har et julegavetips du ikke bør gå glipp av

terning

Bok: Fotballagenten Forfatter: Knut Høibraaten Terningkast: 6

Fotballagent Rune Hauge og NFF president Yngve Hallen har vært i media og diskreditert forfatteren av boken “fotballagenten”. Når mennesker i posisjon har et behov for å bruke mediene til å sette personer i et dårlig lys så pleier nakkehårene til Oddsavisens freelance journalist Per Magnus Bing alltid å reise seg. De som har levd litt og fulgt med i fotballen vet at det er mye som skjer også i Norge. Store penger skifter hender og fotball er en underholdningsindustri så er det ikke alltid alt blir regnskapsført. Vi snakket om en sport der det omsettes for milliarder hver eneste dag bare blant de som tipper på den!

hauge1234

(Rune Hauge, fotballagent med selskap og konto i skatteparadis diskrediterer Knut Høibraaten etter bokutgivelsen)

I tillegg til gambling har fotballen enorme arrangementer, store overganger og tv-avtaler i milliardklassen. Vi snakker om en idrett hvor store karteller og oligarker kan kjøpe seg et lag og få fansens gunst med på kjøpet. Det finnes ingen industri i verden som på en sånn måte forener kriminelle og mennesker med ærlige intensjoner. Kort sagt, korrupsjonen er enorm i fotballen.

yngve

(Yngve Hallen gliser. Vi tror han må tørke gliset innen 2015 er omme. Det tror vi vil være til det beste for fotballen i dette landet)

Vi vet at der er penger er det alltid grums. Der det er mange svarte penger og lite kontroll er det enda mer grums. Fotballen har altså mange svarte penger, lite kontroll og er en av verdens største industrier. Enormt mange mennesker har et forhold til fotball i en eller annen form. Dette var livet til Knut Høibraaten et drøyt tiår. I boka snakker han ut.

Selve boka er helt utrolig interessant for en som er glad i fotball. Her kommer det frem informasjon og gode historier fra overganger og dagliglivet i fotballklubber som man ikke visste om. Mye ser ut til og bli tatt på hælen og man skjønner mer om hvorfor fotballen i landet her sliter på alle nivåer når man leser boken til den tidligere FIFA agenten. Det blir også tatt et oppgjør med korrupsjon og de høye herrer som sitter og styrer uten å egentlig kunne en dritt. Norsk fotball er på et historisk bånn nivå og denne boka mener vi i Oddsavisen gir deg noen av svarene på hvorfor det er slik!

I boken er bergenseren enormt selvkritisk og gjør bortimot et karakterdrap på seg selv. Men vi i Oddsavisen leser mellom linjene at “smaukatten” er en dyktig strateg. Han visste at det ville bli kaos når boken kom og at de ville angripe han på for eksempel fyllehistorier for å få bort fokus på det som blir skrevet i boka. Ved og presentere seg i et slikt lys som forfatteren gjør så blir han umulig og angripe på disse tingene. Det vil derfor bli mer fokus på sak enn person i fremtiden.Dette kommer ikke helt gratis for Høibraaten som virkelig har måtte vrenge sjelen sin i boka, men for oss som skal lese boka gjør det boka enda mer fantastisk. For de som ikke har rent mel i posen er dette derimot dårlig nytt.

agenten

(Knut Høibraaten har skrevet en enormt viktig bok som setter fotballkorrupsjonen på dagsorden. Vi takker!)

Og opprullingen som kommer som en direkte konsekvens av boken er allerede igang. For noen dager siden kunne man lese om Jim Solbakken i Romsdals Budstikke. Der sto han fast på at at man kan være agent for to parter i England i henhold til loven! Det er garantert riktig, men det viser jo litt hva slags type Jim Solbakken er. I “fotballagenten” får han sitt pass påskrevet og det virker mildt sagt velfortjent.

Oddsavisen regner med at det vil fortsette og tikke inn saker i løpet av 2015 og det kan Norsk fotball takke Knut Høibraaten for.

Alt i alt er fotballagenten en bok alle som er interessert i fotball må lese. Dette er årets julegave. Om du klarer å vente så lenge.

Og til fotballpresident Yngve Hallen. Gled deg. Til pensjonist tilværelsen. Den kommer garantert i 2015.

 

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress