Oddsavisen.com
Don't Miss

Norsk Tippings beste kunder er de som sliter mest økonomisk

fattig

De fattigste er Norsk Tippings beste kunder!

Norsk Tippings Lotto, Vikinglotto og Joker omsatte i 2014 til sammen for 6.6 milliarder.
Den omsetningen står for nesten halvparten av pengene som overskuddsmottakerne mottar og er således svært viktige for Norsk Tipping og for dem som nyter godt av inntektene spillene genererer.

Tallene til Norsk Tipping forteller at kundene i de ti kommunene hvor innbyggerne har lavest inntekt bruker 1,2 prosent av sin inntekt til innsatser på de tre nevnte spillene. I de ti kommunene hvor innbyggerne har høyest inntekt i landet brukes 0,38 prosent av inntekten på spillene. De fattigste bruker altså tre ganger større del av av sin inntekt på spill hos Norsk Tipping enn det de rikeste gjør.

Dersom gjennomsnittsnordmannen brukte en like stor del av inntekten på Lotto, Vikinglotto og Joker som innbyggerne i de ti kommunene hvor inntekten er lavest, ville spillene hatt en omsetning på over 12 milliarder, eller nesten dobbelt så mye som nå.

Tallene for Norsk Tippings øvrige spill avviker ikke mye fra disse. Det betyr at Norsk Tipping kunne ha skrytt av å gi 8 milliarder til overskuddsmottakerne og ikke 4,3, dersom alle var like flinke til å bidra som de med den laveste inntekten er.

poor-people

(Kanskje noen fra Hamar burde snu denne mannen opp ned og tømme han for mynter slik at han kan kjøpe seg et flax lodd?)

Psykiater Hans Olav Fekjær, tidligere tilknyttet Blå Kors og ekspert på spillegalskap, uttalte i 2007 år siden at:
«Lotto er en fattigmannsskatt og spilleautomatene er enda grådigere».

fek

(Hans Olav Fekjær mener NT driver med fattigmannskatt og er på å øke forskjellene her til lands)

Finnmarks innbyggere tapte i gjennomsnitt nær 500 kroner på Norsk Tippings Automater, Bingoautomater og Casino i 2014, i Rogaland hvor de i gjennomsnitt tjener nesten 50 prosent mer, tapte i gjennomsnitt innbygger litt over 200 kroner hver.

Tallene viser godt at Fekjærs utsagn står seg og at Norsk Tipping ikke behøver bekymre seg over den økte arbeidsledigheten..

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress