Oddsavisen.com
Don't Miss

Intervju med Johan Oltedal – Norges beste tipser på lave divisjoner

oltedal

De fleste som spiller på odds i  lavere divisjoner har lagt merke til Johan Oltedal. Faktisk er det hele sju tusen nordmenn som følger hans daglige analyser. Vi i Oddsavisen har også latt oss imponere av kunnskapsnivået og treffsikkerheten til Romsdølingen, og er ikke i tvil om at han er en av Norges desidert beste tipsere. Og det aller beste – Han er gratis! Her er intervjuet med twitterfenomenet fra Molde by:

Oddsavisen ser på deg som en av de beste tipserne i Norge. Du jobber hardt og deler utrolig mye god info gratis via Oddsfabrikken og twitterkontoen din. Hvem er du egentlig?

Johan Oltedal, Fotballfrelst og ikke minst Oddsfrelst kar fra Molde på 26 år. Dyrker også Modern Talking til det fulle.

Når startet du med oddstipping?

Jeg har alltid likt tipping siden jeg var nokså liten, men det er først de siste 4-5 årene det virkelig har har blitt en viktig del av hverdagen, også rent hobbybasert. Vi startet Oddsfabrikken for snart 3 år siden, og etter det har det gått slag i slag med oddstips, spesielt på Norsk fotball.

Hva er din strategi for å vinne penger på oddstipping?

Dette er et nokså omfattende spørsmål. For det første er dette en læringsprosess over tid som man egentlig aldri vil bli fullært på. De fleste som spiller odds tenker nok ikke over hva verdi er, men faktisk om spillet går inn eller ikke. Spiller man Arsenal til 1.60 på bortebane og spillet går inn tenker man at dette må være et godt spill. Dette stemmer så klart ikke. Spørsmålet er nettopp om spillet på 1.6 ville gått inn så ofte at det ville gitt overskudd over tid. 

Det er vi enige i Johan!Har du noen råd til hvordan man kan bli en vinner på spill?

Det viktige er uansett å holde seg unna for mye underholdningsspill, samt spille mest singler og dobler. Det er vanskeligere å opprettholde verdi når man kombinerer 3, 4 og 5 kamper. Når en kamp da ryker er det mer udyktighet enn uflaks. Det å få inn så mange kamper skal egentlig veldig mye til.

Hva med money managment?

Bankroll og money managment er også helt klart viktig. og det viser seg gjentatte ganger at det er langt enklere å vinne over tid om man har mer penger å spille for. Da kan man ta større sjanser på verdispill med høyere odds, samt ha flere tap på rad uten at det vil gå utover psyken. Når man trenger penger blir ofte fasiten at man casher ut og må begynne på nytt igjen. Dette betyr ikke at man ikke kan tjene penger på oddstipping, men om man starter å spille med en større vekst er det en langt større fordel. Nå tenker jeg spesielt på de som spiller odds for å vinne og som har satt seg inn i det, ikke de som spiller for moro skyld. 

 Spiller du noen gang underholdningsspill eller er det kun verdibasert?

Det å spille underholdningsspill er noe jeg gjør selv i blant, men det resulterer ofte i at ROI-en senker seg og at et eventuell overskudd blir minimalt. Bookmakerne har en tilbakebetalingsprosent på under 100 prosent, så i bunn og grunn skal de fleste tape på tipping. Derfor er det avgjørende å finne spill der man mener bookmakeren har satt for høy odds, eller hvor man sitter inne med såpass god info på lagene at man slår bookmakeren.

Hvordan vet du hvem spill som er bra?

Over flere år med norsk fotball har det blitt enklere og enklere å se om en odds er feilsatt eller ikke, da jeg ser for meg en korrekt odds i hodet før oddsene kommer. Denne stemmer ofte med oddsen som blir lagt ut, men i flere tilfeller også ikke, både med tanke på om oddsen er for høy eller lav.

Har du noen konkrete eksempler?

Et eksempel på et dårlig spill kan være et spill på Real Madrid på hjemmebane til 1.25 i odds. Ja, spillet vil gå inn oftere enn det ikke gjør, men om du ryker på 1/4 spill vil du ikke lenger ha noe overskudd. At en bookmaker skal sette feil odds på de største favorittene i Europa er nesten utenkelig. Poenget er at oddsen blir satt lavere enn det som vil gi gevinst over tid, men mengden spiller likevel. 

Fortell om  kontaktnettverket ditt. Hvordan går du frem når du skal spille. Info, analyse eller en blanding?

Jeg baserer mange  av mine spill på info på lag, både foran kamp og erfaringer jeg har rundt lagene over tid. Jeg skaffer meg også info fra kontakter jeg har i mange av klubbene.(spesielt med tanke på fravær til kamper osv). Men ofte spiller jeg også spill kun utifra for høy odds. Et eksempel kan være hjemmebanefordelen knyttet opp med at oddsen er flere hakk for høy. Til tross for at man kan ha noen spillere ute er oddsen likevel så høyt satt at det spilles. Magefølelsen er også viktig og den er ofte vanskelig å forklare. Noen ganger kan jeg øke unitsen på tipsene når magefølelsen er spesielt god. Den er ofte god å ha på over/under spill. Så mesteparten av spillene baserer jeg på analyse. Men det er også ofte viktig med info fra andre, spesielt når det står å vipper på om det skal spilles eller ikke.

Du er aktiv paa oddsfabrikken.com og twitter. Kan du fortelle oss litt mer om prosjektet ditt?

Bård Joar Teigen Moan og jeg startet opp Oddsfabrikken desember 2011 og vi har som mål å gi folk vinnende oddstips til god avkastning. Vi har som mål å utvikle siden ennå mer fremover og har mange ideer til hvordan det skal være. Problemet har vært at det økonomisk ikke har strukket helt til, og de avtalene vi har prøvd og fått i gang har dødd ut. Vi er veldig positive til folk som eventuell kan bidra til å hjelpe oss grafisk på siden. Til nå har det vært kvaliteten på tipsene som helt klart har gjort at såpass mange har vist interesse over tid. Twitterkontoen har blitt en plassen hvor tipsene legges ut. 

Hva er tipsene du vil gi til folk som strever med å vinne. Hva kjennetegner en vinnende spiller?

Det som kjennetegner en vinnende spiller er en person som greier å ikke spille bare for å spille. Det fins utallige sporter og objekter å spille for som sikkert er spennende, men som ikke gir overskudd over tid. Odds er en læringsprosess, og det er et maraton, ikke en sprint. Det kan gå måneder hvor man taper penger, men da er det viktig å ikke miste hodet. Så kan man ha perioder der det går veldig bra og man har god flyt. Det avgjørende er likevel hvordan resultatet er over tid. Derfor er det svært lurt å føre regnskap på sine spill. Likevel er jeg av den oppfatning at odds er noe man må sette seg inn i. Bruker man tid på en spesiell idrett eller gren og får info og erfaring over tid, vil man kunne gjøre det bedre over tid. Etterhvert kan man greie å danne seg et innblikk på hva som er en god eller dårlig odds. Et diffust eksempel: Om Liverpool får 2.10 i odds hjemme mot Cardiff er dette utelukkende et godt spill og fortjenes 10 units dag ut og dag inn. Dette vil så klart aldri skje, men det er bare for å skildre et eksempel på hva en høyst spillbar odds er. 

Hvordan kobler du av etter en lang spilledag?

Har egentlig ikke noe spesiell måte å koble av på. Går det skikkelig dårlig en dag prøver jeg bare å holde meg unna tullete spill på kvelden og se frem mot nye gode spill. Lysten kommer fort tilbake, og er det noe man lærer seg så er det at man må tåle å tape. Gjør man ikke det, kan man bare slutte med en gang. Den som intet våger, intet vinner!

 

Vi takker for intervjuet. Sjekk ut siden til Johan Oltedal her:

 

www.oddsfabrikken.com

 

Twitter:

 

https://twitter.com/OddsFabrikken

 

Facebook:

 

https://www.facebook.com/groups/182437488460703/?fref=ts

 

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress