Oddsavisen.com
Don't Miss

Mafia styrer livepokermiljøet i Oslo

tony

De siste par årene har vi hatt en ransbølge på pokerklubbene i Oslo.Rene ran av klubbene i tillegg til at en rekke personer har blitt rana på vei hjem fra pokerklubb. Alt blir dysset ned. Grunnen er enkel. Blir politi koblet inn må klubben legges ned og det er også dårlig reklame for videre drift.

For et par år siden skrev Nettavisen om at organiserte kriminelle krever beskyttelsespenger fra pokerklubbene. Dette har eskalert og i dag er de også med inne på eiersiden. Det og kunne styre kreditten på en pokerklubb er en kunst, fordi de aller fleste pokerspillere er flinke til og argumentere for mer kreditt når tilten sirkulerer som verst i kroppen. Dette er litt på samme måte som en alkoholiker eller narkoman alltid klarer og få opp cash til neste rus. At organiserte kriminelle presser forretninger som ikke tåler dagens lys er ikke noe nytt og vi var heldige som slapp unna dette i pokermiljøet så lenge som det gikk.

mafia

(Du skal vite at om du spiller du poker i Oslo så holder du liv i organisert kriminalitet. Du kan kanskje også stille deg spørsmålet om hvorfor ikke en eneste sentral person i Norsk poker har aktivt gått ut for og forklare hvordan disse tingene henger sammen. Kanskje de tjener på dagens situasjon?)

Det som startet med ren utpressing har nå forandret seg til at de organiserte kriminelle driver sine egne klubber eller er tyngre inne på eiersiden. Dette er også en naturlig utvikling. Når de først har lært forretningen, hvorfor gi bort mer enn de må?

Så hva gjør dette med pokermiljøet? En ting som er sikkert er at det ikke blir lettere for de spillegale nå som de får knallharde folk etter seg for og gjøre opp kreditt. Det er også risky for folk at kriminelle får informasjon om hvor man bor, hva man eier, hva man gjør osv. Selv om alt er smil og glede og man gjerne tenker “Han er jo egentlig ålright” så kan det fort bli alvorlig når utpressere sitter på for mye informasjon.

brønnpisser

(Pokerarrangør og eier av kometselskapet Play2Win Rolf Woods synes utviklingen er dramatisk. Brønnpissing er sabotasje mener den evigunge curlingfanatikeren)

Pokermiljøet er fullt av brønnpissere. Istedenfor og ha baller til og stå imot mafia eller eventuellt legge ned drift har de isteden begynt og samarbeide med dem. Disse brønnpisserne jobber også tett med nettspillbransjen og fremstiller gjerne seg selv som ivrige ildsjeler for Norsk poker og legalisering. Disse folka er selvsagt ikke interessert i legalisering. Når de tjener så godt på raken i dag at de faktisk kan ha med mafia på laget og enda tjene penger så sier det seg selv at marginene er høye i denne bransjen.

fagerli2222

(Frode Fagerli er kongen av NM og mannen som har fått flest pokerspillere til og begynne med nettcasino de siste årene. Burde han rett og slett få Ekebergs Ærespris?)

Det skal bli interessant og se hva som skjer i pokeren fremover nå med tanke på legalisering. Et problem vi har er det allerede eksisterende NM som er fest alle er glad i, men som ikke må komme i veien for statens NM. For og oppnå best mulig sjanse for en full poker regulering er det viktig at det statlige NM får offisiell status. Dette her danner selvsagt grunnlag for interessekonflikter, og det skal bli spennende og følge utviklingen i 2015.

eskeland

(Pokerforbundets president Sigurd Eskeland koser seg med et kongepar. Koser han seg like mye om han får en pistol i panna av en multikriminell på en ilegal pokerklubb i Oslo?)

For de av oss som har spilleproblemer vil det bli bedre i et regulert marked. I dag er de et enkelt bytte for kriminelle. Det er en skam at politikerne våre har kjørt oss inn i denne unødvendige situasjonen. Høyre og FRP gikk til valg på og legalisere poker, men når man ser hvor mye de har gått tilbake på etter de kom inn i regjeringslokalene så er ikke vi i Oddsavisen like sikre lenger. Vi er ikke engang sikre på at Erna Solbergs flerpartiregjering kommer til og holde i 4 år. Arbeiderpartiet har en sterk og klar profil om at de støtter Norsk Tipping inntil Dovre faller. Kanskje vårt beste lodd er at Sverige taper DENNE saken i EU retten?

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress