Oddsavisen.com
Don't Miss

Lottertilsynet slakter Oljefondet

https://lottstift.no/wp-content/uploads/2014/12/Grenselause_pengespel_2014.pdf

atleh

(Atle Hamar og utvalget har levert en meget grundig rapport som bør få nettselskapene til å skjelve)

Direktør i lottertilsynet Atle Hamar er mannen som kanskje kan aller mest om pengespill i Norge. I rapporten “Grenselause pengespel” har Hamar sammen med et ekspertutvalg satt seg ned å lagd en meget interessant rapport om pengespill i Norge. Rapporten fremstår ikke som et bestillingsverk, her har utvalget virkelig gjort en meget god jobb. Det er flere interessante ting som kommer frem, blant annet slakter utvalget Oljefondets investeringer i casinoer og bookmakere på nett.

Oljefondets investeringar i ulovlege nettspelselskap 

Statens pensjonsfond utland (Oljefondet) har dei siste åra tent milliardar på pengespel, sjølvom ein del av desse pengespela er ulovlege i
Noreg. Fondet har til dømes investert over 3% i både Unibet og Betsson560 som tilbyr nettspel til nordmenn. Desse selskapa er også av dei pengespelselskapa som, til tross for marknadsføringsforbodet, bruker mest pengar på marknadsføring i Noreg. Lotteritilsynet har i oktober 2014
sendt brev til desse og fleire andre utanlandske pengespelselskap med informasjon om at slik verksemd er i strid med norsk lov. Utvalet meiner at Oljefondet bør trekke seg ut av pengespelselskap som norske styresmakter har slått fast at er ulovlege i Noreg. Oljefondet bør i framtida avstå frå å investere i slike selskap

Videre har også utvalget kommet frem til at forbudet mot betalingsformidling ikke har fungert. I 2010 gjorde Norge en ren blåkopi av loven i USA hvor bankene ikke lenger fikk lov til å utføre transaksjoner til utenlandske spilleselskap. Måten dette ble håndtert på var ved at alle transaksjoner merket med Merchant Category Code (MCC) 7995 (Gambling), i kombinasjon med andre landskoder enn Norge ble sperret av bankene. De utenlandske opertørene har klart å omgå dette ved å bruke ny teknologi og utvalget vil nå gå bankene kraftig i sømmene for og stoppe eventuelle lekkasjer i større grad.

IMG_20141115_181928

(Bingokongen Lars Søderlund mener Norske myndigheter driver med overformynderi og at de ikke burde driver spilleselskap overhodet)

Utvalget har kommet med følgende konkrete forslag:

• Tettere samarbeid med banknæringen.
• Tilgang til valutaregisteret.
• Avvising av transaksjoner til enkelte
spilleselskap.
• Rapporteringsplikt for bankene

BLOKKERING AV SPILLESIDER

Utvalget har også vurdert muligheten for å blokkere DNS og dirigere folk inn på en link direkte til Kripos. Det fremgår at dette er en siste utvei og en joker i ermet som kun skal brukes om de ikke lykkes å stoppe tv-reklame fra utlandet eller at en tøffere håndheving av loven om betalingsformidling vil gi resultater.

kripos2

(Hit men ikke lenger. Slik kan det bli seende ut på skjermen din i fremtiden når du skal logge inn for å spille på nett)

ODDSAVISENS VURDERING

1) Det som vil skje nå er at Oljefondet går ut av alle aksjer som har med online gambling å gjøre. Dette er strategisk viktig om Staten skal angripe online gambling er de nødt til å rydde i eget reir først.

2) Det vil bli lagt press på tv kanalene som sender reklame til Norge for nettspillselskap fra utlandet

3) Bankene vil gås i sømmene, både får å kunne stoppe så mye som mulig av transaksjoner i tillegg til at Lottertilsynet vil få tilgang konkrete tall på hva som går ut av Norge til utenlandske operatører

4) Hvis ikke dette gir resultat tror Oddsavisen at vi får se blokkering av utenlandske sider i 2016.

Atle Hamar og utvalget har gjort jobben sin. Nå skal det bli interessant å se hva som skjer det neste året. Nå er det game-on fra statens side.

Norge har kopiert loven fra USA, og prosessen har tatt mye lenger tid. Men nå kommer det et alvorlig angrep på nettspillbransjen, det er helt garantert.

En ting dog mange virker til å ha glemt er at vi er underlagt EU via EØS samarbeidet. Hvis Sverige taper denne saken i EU retten er Oddsavisen sikre på at Norge også ryker.

tonekropp

(Idol-Tone og andre kjendiser sitt “horeri” for den utenlanske spillebransjen står også på dagsorden for Lottertilsynet)

HAR DU NYHETSTIPS? TA KONTAKT MED FREELANCE PER MAGNUS BING/PMBING@ODDSAVISEN.COM

looool

 

 

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress