Oddsavisen.com
Don't Miss

Kjetil Rekdal er landets aller dårligste oddsanalytiker – har tapt 48 kroner pr omsatte 100 i 2015

Kjetil Rekdal mange hatter må være tunge å bære

hatter

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har mye å gjøre. Man skulle tro at det var en heldagsjobb å være trener i Tippeligaen, men slik er det så visst ikke i Vålerenga.

Kjetil Rekdal tar på seg mange oppdrag. Han er rett som det er å se i Viasats studio, han stiller opp for VG og han er fast innslag hos TV 2, hvor han blant annet bidrar med oddstips. Han holder foredrag både for andre idrettklubber og næringsliv. Bok om seg selv har han også rukket å gi ut. Alt dette samtidig som han leder et av landets beste fotball-lag Det ser noe pussig ut at klubbledelsen tillater at han har alle disse oppdragene i tillegg til trenerjobben.

reka

(Kjetil Rekdal sper på inntekten med kurs og foredrag, i tillegg til en rekke andre jobber. Kan det gå utover konsentrasjonen til romsdølingen?)

Kjetil Rekdal er selv en ivrig gambler. Han bidrar hver dag med oddstips til TV 2. Han ligger jevnt over på 60 % tilbakebetaling på disse. Han spiller for det meste tripler, noe man jo først bør begynne med når man over tid har tjent penger på singler og dobler Norsk Tipping beregner seg som kjent en fortjeneste per kamp på mellom 10 og 15 %. Kaster du en terning for å bestemme hva du vil spiller på en trippel hos Norsk Tipping vil du på sikt få tilbake 66 % av innsatsen. Rekdals tips gir altså mindre enn dette. Så langt i år har Rekdals tips gitt ursvake 52 % av innsatsen tilbake. Dersom «I» har satt 1000 kroner hver dag på sine TV 2-tips ville han spilt for 123 000, fått tilbake 64 000 og altså tapt 59 000. Med grusomme tall som dette behøves kanskje inntekter ved siden av. Når Rekdal endelig treffer på en av sine tripler, for eksempel etter 13 strake bom, skriver gjerne TV 2 «Ny suksess for Rekdals oddstips».

reka2

( Kjetil Rekdal i kjent stil, som etter 1-1-kampen mot Lillestrøm i går, hvor han selvsagt var uenig med dommeren i at Lillestrøm skulle hatt straffespark, en straffe som var av den mest klokkeklare sorten. Kanskje Rekdal ergret seg over at han tapte penger på at Finnsnes ikke slo Ullern til 1,35 i odds?)

I den opprivende rettssaken mellom Ålesund Fotball AS (ÅFAS) og 6. Sans Event AS i 2013 (link her:http://www.rbnett.no/mobildesking/AaFK—Rekdal-roter-med-fakta-388847_1.snd) kom det frem at Kjetil Rekdal i en årrekke hadde levert oddstips til Unibet og Betsson, som er blant Norsk Tippings hardeste konkurrenter. Fra Betsson mottok han i perioden 2010 til 2012 550 000 kroner. Link (http://www.rbnett.no/100Sport/fotball/eliteserien/article388659.snd). I samme periode bidrog han altså med oddstips for TV 2 på kamper fra Norsk Tippings program!

:  Romfolk til reportasje  Del-case til lørdagsrep om romfolk og tigging.  *** Local Caption *** Politiet bortviser rumenske tiggere utenfor Nasjonaltheatret stasjon.

(Oddsavisen anbefaler ikke våre rumenske venner om å sette sin lit til Kjetil Rekdals oddstips. Det er nemlig kun en måte å bli millionær på Kjetil Rekdals tips…. start med en milliard)

Norsk Tipping sponser NFF/Norsk Toppfotball med store summer i året. I 2012 var Vålerenga med på å dele 73 millioner kroner fra Norsk Tipping. I 2013 var summen 55 millioner, i 2014 45 millioner. Summen har altså synkende, men Norsk Tippings utgifter samlet til reklame, samarbeidsavtaler og profilering og TV-produksjon steg fra 2012 til 2013 med 75 millioner, eller 22 %, og noe av dette tilfaller klubben. Hvor mye summen steg med fra 2013 til 2014 er ikke offentliggjort ennå.

Da det ble kjent at Kjetil Rekdal hadde dolket Norsk Tipping og NFF i ryggen ved å gi spilltips for arge konkurrenter av Norsk Tipping burde han selvsagt straks vært kastet ut som oddssynser hos TV 2. Dersom TV 2 selv ikke hadde baller nok til å gjøre det, noe de altså ikke hadde, burde Norsk Tipping ha krevd at han ble fjernet. Men Rekdals illojalitet ble av TV 2 og Norsk Tipping forbigått i stillhet.

Norsk Tipping bruker om lag 200 millioner i året på reklame. En god del av dette er det TV 2 som mottar. I 2013 fikk mottok de rundt 80 millioner fra Norsk Tipping for reklame. I tillegg kommer sendinger som Eurojackpot og nå også Nabolaget. TV 2 mottar også penger som nettpartner (elektronisk kommisjonær) for Norsk Tipping, men det beløper seg neppe til mer enn en million eller to i året. For TV 2 betyr det lite eller ingenting at de har en av landet dårligste oddssynsere med på laget. TV 2 får de nær 100 millionene fra Norsk Tipping årlig uansett hvor dårlige spilleråd kundene får.

Det må være en kjekk løsning for de fleste, ser det ut til at de som bestemmer mener.

Men, det er et enormt men. Norsk Tipping setter årlig av skarve 12 millioner til tiltak mot spillegalskap. Tallet skulle selvfølgelig vært høyere, da antallet som sliter med det danskene kaller for ludomani er stort.

Ca 40 % av den norske befolkningen er kunder hos Norsk Tipping. Det tilsier at de får rundt 25 000 nye kunder årlig.

Disse blir altså møtt av «Ny suksess for Rekdals oddstips» – når han en sjelden gang treffer – hos TV 2. Disse nye spillerne kan raskt komme til å tro at det vil være smart å følge Kjetil Rekdal, for han er jo ekspert. Sannheten er at Kjetil Rekdal i tiden hos TV 2 har vært blant landets aller dårligste oddstipsere, og at det for mange av Norsk Tippings håpefulle nye kunder vil ende med katastrofe å følge tipsene hans. Når TV 2 lar han fortsette i det samme sporet og Norsk Tipping ikke har satt foten ned, bringer de uansvarligheten til nye høyder, med mange triste skjebner i kjølevannet.

 

linda

( Norsk Tippings nye styreleder, Linda Bernander Silseth, har mye å ta tak i. Noe av det første hun bør gjøre er å gå gjennom selskapets samrøre med en del av de norske mediene, som mottar store penger fra Norsk Tipping for å levere tidvis elendige råd til Norsk Tippings kunder, med de alvorlige konsekvensene det kan få for en rekke norske familier.)

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress