Oddsavisen.com
Don't Miss

Kjetil Try: kongen av spillemonopolet og den som tjener mest på Norsk Tipping

kjetiltry22

Reklamekongen Kjetil Try har vært mye omdiskutert det siste tiåret. Hans reklameselskap går så det suser og han har mektige venner. Han var forlover i bryllupet til selveste Jens Stoltenberg og pleier kontakt med toppene i politikk og næringsliv.

kjetiltry

(To velkledde kompiser som garantert har delt mange gode øyeblikk sammen)

Det du kanskje ikke visste var at Kjetil Try er mannen som tjener mest på spillemonopolet i Norge via sitt reklameselskap,  Try/Apt. Via selskapet har han følgende kontoer hos Norsk Tipping for øyeblikket:  Lotto, Viking Lotto, Joker, Oddsen, Tipping og Flax. Kontoene blir lagt ut på anbud for fire år av gangen.

Norsk Tipping har et budsjett for hvert enkelt spill og denne uken fikk Kjetil Try tilslaget på Flax. Flax-kontoen alene har en verdi på opp mot 20 millioner kroner fordelt på fire år. Vi har ikke klart og finne ut hva de andre kontoene er verdt, men basert på omsetning så bør de iallefall ikke være mindre verdt.  Kjetil Try har altså  enorme inntekter fra tippeselskapet på Hamar hvert eneste år.

Det vi i Oddsavisen finner interessant er at Jens Stoltenberg i sin regjeringstid innførte den mest restriktive og monopolvennlige spillepolitikken i Europa under sin regjeringstid.

i 2008 innførte de full stopp av spilleautomater og gjorde en blåkopi av den amerikanske loven safe port act når det gjelder korttransaksjoner til utenlandsk nettspill. Som eneste land i hele EU/EØS  innførte regjeringen ledet av Jens Stoltenberg disse restriksjonene.

Dette skjer altså samtidig som Jens Stoltenbergs nære venn Kjetil Try har sugerøret godt ned i kassa til Norsk Tipping og er en aktiv bidragsyter i valgkampene for Arbeiderpartiet.

Samtidig er også hele spillemonopolets eksistens kun basert på at hvert enkelt land har rett til og føre en nasjonal politikk basert på ansvarlighet for folkehelse. Her snakker vi da om ansvarlighet i forhold til spillegale og at spill skal holdes på et sunt nivå. Man kan spørre seg hvor ansvarlig egentlig monopolet er, når Norsk Tipping og Rikstoto er de aller største annonsørene vi har i media? Er det ikke slik at man reklamerer for og tjene penger? Og hvis man reklamerer mest i Norge så er det for å tjene veldig mye penger?

Et interessant moment er at Norsk Tipping er Norges største annonsør og at Kjetil Try er den mektigste mannen i norsk reklame. Dette kan medføre et meningsdiktatur for avisene, for det er ikke kun Norsk Tipping de vil tråkke på føttene, men også mannen som styrer reklamebudsjettene til de aller største selskapene i landet, om man velger og skrive en kritisk artikkel om spillemonopolet. Resultatet av dette har enkelt og blitt at vi har fått en totalt ensidig og monopolpositiv presse da det ikke er forsvarlig for et eneste mediehus og gå imot monopolet. Mindre aviser og journalistene har rett og slett ikke mulighet til og ta opp kampen. Statsstøtten til pressen har det vært hard dragkamp om det siste tiåret og mediebransjen er i forandring. Det og gå ut og kritisere den aller største annonsøren til media er derfor bortimot tabu.

Kjetil Try har tjent grovt på dette, og hans gode venner i Arbeiderpartiet har da også fått tilbake mye i form av gratis og billig hjelp og støtte fra Try i flere valgkamper.

Kjetil Try beholder dog kontakten med Jens Stoltenbergs vennekrets også i fremtiden. I august begynte nemlig Jens Stoltenbergs nærmeste rådgiver i den siste regjeringsperioden i selskapet til Kjetil Try. Sindre Fossum Beyer har inntatt en konsulentposisjon i selskapet og vil nok være en fin mann og ha på laget i anbudsrunder.

sindre

( Vi ønsker Sindre Fossum Beyer lykke til i reklamebransjen, men strengt tatt trenger man kanskje ikke flaks når man har så gode venner som denne mannen har?)

Vi i Oddsavisen håper at monopolet snart blir oppløst, og at vi får et regulert marked. Det vil også andre aktører i reklamebransjen tjene på. Statlige anbud har en merkelig evne til og alltid havne i lommene til de samme folka fra den samme vennekretsen.

Et artig greie helt på tampen, Kjetil Try hentet i april en ny ansatt til selskapet, Jørgen Bjerke. Han har hatt ansvar for kontoen til Rikstoto de siste årene. Kanskje Kjetil Try også kan bli travkonge? Jørgen Bjerke jobber søsterselskapet til Try, Pol, så veien er iallefall kort til et eventuellt traveventyr..

trond giske

(Trond Giske. Kjent for å banke inn europas mest restriktive spillepolitikk. Det har Kjetil Try tjent mye penger på)

 

 

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress