Oddsavisen.com
Don't Miss

Johnny Lodden saksøker staten

johnny-lodden-19397

Johnny Lodden er Norges ubestridte pokerikon og en fyr som er umulig og mislike. Når nettpokerboomen sto på som verst var det mange tusen nordmenn som logget seg på nettet for og se Lodden spille sine episke headsupkamper online. Det pleide og gå bra da Lodden hadde en kombinasjon av ungdommelig pågangsmot , spilleforståelse og en gi-faen holdning i Petter Nortug klassen.

 

Johnny Lodden bygde seg opp en stor bankroll på nettet helt til han ble utsatt et grovt tyveri. Spilleren “Fast Freddie” som senere har blitt tilknyttet en kjent scammergruppe fra Gøteborg med bandidos i ryggen var en spiller som så kortene til motstanderne. Måten scammergruppen gjorde det på var og få overført en trojan via en messenger link eller via og fysisk få noe over på dataen til kjente spillere. Trojanen gjorde det mulig og se kortene og da er man verdens beste pokerspiller – uansett motstand. Denne spilleren tømte Johnny Lodden.

Johnny Lodden kunne ikke forstå hvorfor han tapte mot denne spilleren som gjorde en rekke merkelige spill og fortsatte og vinne og vinne selv om de fleste syntes han spilte dårlig. “Fast Freddie” stakk av med penga til Lodden som garantert fikk problemer mentalt i sitt spill. Kun spillere som vært utsatt for slike hackere eller superusers kan forklare hvordan det føles. Poker er et mentalt spill, og når man føler at man gjør alt rett men fortsatt blir pissa på mister man selvtilitten og alt går dårlig. Det ender gjerne med tilt om man ikke har en helt enorm disiplin og mange spillere har blitt tømt på denne måten. Problemet ble aldri satt noe fokus fra nettpokersidene selv da det ville vært dårlig business og sende ut budskap om at sidene deres ikke var trygge, eller at hacking er utbredt. For dem gjaldt det kun og få inn mest mulig rake og det kostet mange Norske toppspillere millioner av kroner. Den som ble hardest rammet var Johnny Lodden.

 

Etter “Fast Freddie” var ferdig med sitt raid mot Lodden kom staten og skulle ha sine penger for Loddens spill. Det har aldri vært noe skikkelig skattesystem for pokerspillere og man har måtte gjette seg frem. Normen er at man må betale 28% av alle gevinster over 10000 kroner, men samtidig vil man blir næringsbeskattet dersom skattevesenet mener at poker er din primærnæring. Eller at du spiller poker på et nivå som gjør det til en næring. Det inngår ikke fratrekk for tap. Mange logiske brister her, og såklart helt umulig og forholde seg til.

 

En rekke pokerspillere har fått vanvittige skattekrav fra staten de siste årene, og likheten mange har er at det er snakk om folk som vant penger for 7-10 år siden, men som har tapt alt tilbake igjen. Disse spilleren får nå skattekrav i millionklassen og ender som NAV-klienter og gjerne hos psykolog. Vi i oddsavisen regner med at dette gjelder minst 300 nordmenn. En ganske stor gruppe mennesker som har et høyt ferdighetsnivå, lav utdannelse, og som aldri har vært i arbeidslivet, står altså nå med millionregninger fra futen i hånda uten og ha mat i kjøleskapet…

 

Dette er pokerens bakside. En bakside hverken bransjen eller de som er i den vil snakke om. Men slik er det for mange.

 

Det er derfor en viktig sak for mange personer som skal opp i systemet nå. Johnny Lodden har valgt og saksøke staten og om han som pokerikon vinner frem så vil dette danne presedens for andre saker. At Lodden gjør dette som den stjernen han er vil føre til et stort medietrykk, men kanskje vil han ha mindre sjanse enn noen som er mindre kjent. Dette pga at motparten vet hvilke krav de vil få dersom Lodden vinner frem.Vi snakker her totalkrav i 100 millioners klassen.

Men en ting kan vi love.. Et samlet pokermiljø står bak Johnny Lodden i denne saken. Et skikkelig skattesystem for pokerspillere er noe vi virkelig trenger og det er også mange folk rundt om i landet som sitter med en stor skattegjeld som garantert følger denne saken ekstra godt.

Lykke til Lodden!

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress