Oddsavisen.com
Don't Miss

Ildsjeler eller lånehaier – pokerklubbeierne skaper kunstig gode lag ved hjelp av kreditt

problem

Svartklubbene ute av kontroll

De som driver svartklubber her i landet er en artig rase. De fremstår som joviale ildsjeler som legger ned blod, svette og tårer for å gi folk et pokertilbud, men er det sånn det fungerer i praksis?

kjell

(Kjell Bøe er en tidligere ildsjel fra pokermiljøet i Bergen. Han synes ting går over stokk og stein for øyeblikket. Kjell har tidligere gitt et intervju om klubbmiljøet til norsk presse. Les om det her:  http://www.bt.no/nyheter/lokalt/–Jeg-vil-kalle-det-en-koseklubb-1914856.html)

Lånevirksomheten har tatt helt av det siste tiåret og i dag er det oftere folk spiller “i boka” enn med kontanter. Dette blir ofte forklart med at “klubben setter sikkerheten til spillerne høyt”, men faktum er vel at man er nødt til å gi kreditt til spillegale for å kunne holde raken på samme høye nivå.  Raken her i landet er bloddrøy og det er veldig lite folk som tjener penger over tid, selv om lagene iblant kan være sinnsyke da spesielt i helgene. Grunnen til dette er grådige eiere. Eller skal vi si lånehaier?

woody

(Les mer om Rolf Woods i denne artikkelen: Klubbeier og lånehai)

For er det ikke slik at selv om lånene er rentefrie så tas grove renter ut via raken? Og mange ganger sitter jo klubbeierne selv og spiller for å holde lagene i gang, slik at rentene skal fortsette å dette ned i rakeboksen. Eller skal vi si kakeboksen. Til å forsvare dette sjuke opplegget har brønnpisserne nå gått på lag med organiserte kriminelle. De får sin del av raken for at klubben skal være “sikker” og gjerne også for at man skal ha et ris bak speilet når man tilbyr kreditt. Det er jo for eksempel mer scary å skylde penger til organiserte kriminelle.. en et kjent jovialt tryne som man har sett med pokerstarslogo på stor turnering?

strume

(Pokerspiller Alexander Straume er en av mange nordmenn som liker poker og subkulturen rundt tankesporten)

Slik lyder loven som forbyr spillegjeld-innkreving:

§ 12.1 i Lov om den almindelige borgerlige Straffelovs Ikrafttræden:
Af Spil og Væddemaal opstaar ingen Forpligtelse, og en Anerkjendelse af derved stiftet Gjæld er uforbindende. Det samme gjælder Laan eller Forskud, som nogen vidende om Øiemedet har ydet til Brug ved Spil eller Væddemaal. Hvad om Spil og Væddemaal er bestemt, gjælder ogsaa med Hensyn til Terminspil (Differenshandel), som har et Spils eller Væddemaals Karakter.

mafia

(Cap, kulepenn og signatur. De spillegale vet så altfor godt hva disse utrykkene står for)    

Oddsavisen sier ikke at man ikke skal gjøre opp spillegjeld, men skal vi kanskje tenke litt på hvorfor denne loven ble til? Spill på kreditt skaper alltid store problemer, fordi folk vil alltid ta seg vann over hodet. Det kan skje den beste for å si det sånn. Hvis man stikker fingeren i jorda og ser seg selv i speilet og er dønn ærlig, så vil vel de aller fleste komme til det faktum at sjansen for at ting kan gå galt er større med kreditt inne i bildet, eller hva?

Politet har blitt mer liberale på poker de siste årene og det er langt færre razziaer. Men kanskje det faktisk burde vært flere razziaer slik som miljøet har hardnet til? Eller kan det være slik at nå som organiserte kriminelle spiller en rolle i pokeren så bruker heller politiet klubbene som informasjonssentraler for annen kriminalitet?

fagerli2222

(Frode Fagerli har gjort pokeren stueren her i landet med sine NM arrangement. I år skal vi også ha et statlig NM. I kulissene av legaliseringsprosessen ser vi dessverre at kyniske klubbeiere er i ferd med å forpurre legaliseringsprosessen. Er det på tide at politiet tar seg en snakk med folk i forbundet og få litt ærlig informasjon om hvordan klubbmiljøet er totalt ute av kontroll?)

Pokerforbundet og de kjente fjesene i norsk poker nevner aldri disse sakene i sine festtaler. Hvorfor skulle de? Kommer det frem hvordan ståa egentlig er på pokerklubbene kunne det jo skadet den såkalte legaliseringsprosessen. Vi håper pokernorge kan ta disse tingene på alvor nå i dette meget viktige NM året. Ut fra rapportene vi har fått var det tidenes NM som nå ble arrangert i Dublin, og Oddsavisen tror at NM i Norge vil bli en gedigen suksess. Dette vil igjen føre til rekruttering. Men vil vi ha rekruttering til klubbmiljøet slik det nå er organisert eller kan det faktisk føre til problemer for pokeren? Er det faktisk på tide å stille spørsmålet hva som er viktigst av norsk poker og kyniske klubbeiere?

Og til sist. Kanskje det er på tide noen skriver en anbefaling om å få inn Frode Fagerli i Poker Hall Of Fame for hans innsats for pokeren her i landet?

fropsy

(Oddsavisen mener Frode Fagerli bør opp på denne veggen. Om noen tar initiativet så hjelper vi gjerne til!)

 

 

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress