Oddsavisen.com
Don't Miss

Erna Solberg vil sprenge spillemonopolet

erna

Tirsdag bestilte regjeringen konsekvensutredning for innføring av spill på lisens i Norge. Dette betyr at et supperåd skal ta en kikk på andre lands erfaringer med lisenser på online gambling. Det kommer til og bli mye fine jobbreiser rundt om i Europa på skattebetalernes regning. Hvem vet, kanskje de klarer og lure til seg en tur til Las Vegas på en eller annen “superviktig” messe. Ingenting er så kvalmt som brautende fulle nordmenn i utlandet, og den aller dårligste reklamen vi får er når statsansatte reiser på tur.  Da er det hæla i taket og full baluba og  lugubre strippeklubber blir gjerne “inspisert” på slike reiser.  Noen vil kalle dette sløsing,  Tv2 kaller det kanskje glimt i øyet, mens vi i Oddsavisen redaksjonen sitter og funderer på om vi skal sende inn CV til kulturdepartementet!

Vi tok en prat med Betssons presseansvarlige Kim Rud Petersen for og komme til bunns i denne saken. Han er trønder og hadde garantert ikke gjort seg bort på heisatur med gutteklubben grei. Men for tiden jobber altså Kim i nettgiganten Betsson.

Kim hva synes du om at regjeringen har bestilt en konsekvensutredning for innføring av spill lisenser i Norge?

At Regjeringen nå har bestilt en konsekvensutredning viser at de tar denne saken på alvor, og at de har et ønske om mer kunnskap om spillmarkedet. Vi i Betsson har i mange år etterspurt en dialog med myndighetene om temaet, og er derfor svært glade for at den nåværende Regjeringen har satt denne saken på dagsordenen!

Hvor mange arbeidsplasser kan det skape i Norge?

Før man har kommet frem til hvordan man vil innføre en evt lisens, er dette umulig å svare på. Selvsagt vil innføringen bety en god del nye arbeidsplasser i landet, men i hvilken størrelsesorden vi snakker er umulig å si på forhånd.

Hvorfor er dette bra for norske spillere?

Igjen vanskelig å si konkret før man ser hvordan en re-regulering av markedet evt vil bli, men vi vet jo at økt konkurranse gir bedre vilkår for spillerne, og de som i dag kun bruker Norsk Tipping vil nok se bedre odds og mer utvalg på det de er glade i å spille på. De som spiller hos utenlandske selskap vil se at penger går tilbake til idrett og kultur her de bor, og jo flere som bidrar i “spleiselaget”, jo større blir kaka her!

Som du forstår er det vanskelig å svare på mye før man evt vet hvordan en re-regulering av markedet vil bli, men det er et stort skritt at myndighetene nå har bestilt en konsekvensutredning. Nå er det viktig at vi har en dialog mellom selskapene, politikerne og idretten, så får alle sagt sitt og sammen samarbeide om hvordan et nytt system skal virke i Norge. Norge har nå en unik mulighet til å se hvordan de forskjellige lisenssystemene virker i ulike land, hva er bra, hva er dårlig og kanskje Norge kan dra det beste ut av forskjellige system? Det som uansett er viktig er at de selskapene som får en evt lisens jobber med like vilkår og krav, og at kravene må være slik at markedet er drivverdig. Uten dette vil mange selskap fortsatt stå utenfor et lisensmarked, og da er man like langt. Derfor er det bra at politkerne har dialog med alle parter, slik at man får et system som er bærekraftig i generasjoner fremover!

Oddsavisen ser frem til og rapportere om hvordan dialogen mellom selskapene, politikerne og idretten vil foregå. Vi vil holde øyne og ører åpne for og si det slik. Om noen av våre lesere ser noe interessant et eller annet sted i Europa så kan de tipse oss. Her kan det nemlig bli mye humor fremover!

Ta også gjerne en kikk på Kim Rud Petersens arbeidsgiver på linken www.betsson.com

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress