Oddsavisen.com
Don't Miss

– Er det viktig å være prisbevisst? Selvfølgelig, men ikke når det gjelder spill.

penger 2

 

Priser er vi veldige opptatt av. Vi blir fortalt hva som er en for høy pris og hva som er en god pris. TV-programmer viser oss hvor mye dyrere en liten boks med makrell i tomat er enn en stor en.  Mediene er fulle av artikler om hvor mye vi kan spare på drivstoff, flyreiser, strøm, telefonabonnement med mer. Det er stadig sammenligninger om hvor lønnsomt det er å handle i Sverige. Nordmenn legger igjen over en milliard i måneden i Sverige, noe som koster Norge dyrt. Når det gjelder spill er tonen en helt annen. Mediene later som om det ikke finnes andre aktører enn Norsk Tipping, da de har enormt igjen for å ikke gjøre det. Norsk Tipping er blant landets største annonsører, så kritikk av selskapet ser man svært sjelden. 

I dag har Norsk Tipping 4,60 – 3,65 – 1,55 på kampen mellom Tsjekkia og Tyskland i U21-EM. De øvrige selskapene har i gjennomsnitt 4,38 – 3,61 – 1,81. Norsk Tipping får likevel nesten bare innsatser på B. De “vet” jo at de aller fleste vil sette penger på Tyskland og markeringene fordeler seg med prosentene 5-8-87, så hvorfor selge et produkt billigere enn det kunden er villig til å betale? I tillegg får de hjelp av Nettavisen og TV 2, de to mediene som får mest penger av Norsk Tipping. Begge anbefaler spill på B til grusomme 1,55, uten å nevne at Norsk Tippings odds ikke er i nærheten av konkurransedyktig. (Nettavisen får tilbake 80 % på sine oddstips, TV 2 under 60 %).

Vil du tjene 1000 kroner på tysk seier hos Betsson-gruppen (1,82 i odds) må du ut med 1220 kroner, hos NT må du betale 1818 kroner, eller 49 % mer. Det er altså helt greit for noen medier å anbefale  kjøp av et produkt som er nesten 50 % dyrere når det gjelder spill. Hadde en drivstoff-forhandler tatt 22 kroner literen istedenfor markedsprisen på 15 ville selvsagt denne fått gjennomgå. Å anbefale spill til 1,55 når man kan få 1,82 er altså det samme som å anbefale kundene å kjøpe drivstoffet til 22 kroner literen!

Pris er altså ikke noe tema når det gjelder spill. Det er altså ikke så pussig siden Norsk Tipping bidrar med mye penger til mediene, som man kan lese om i denne artikkelen.

Våre oddstips har i de siste åtte ukene gitt 113 % tilbakebetaling. Skal man oppnå det på sikt, med spill hver dag, må man være svært prisbevisst. Spiller man helt uten å være kritisk til prisen, gjerne med flere spill hver dag, er det helt umulig å gå med overskudd. Dette er enda viktigere i perioden vi nå er inne i enn ellers i året. Nå er utvalget magert, godbitene færre.

Norsk Tipping setter etter egne utsagn ansvarlighet svært høyt. Men hvor ansvarlig er det å betale medier penger for å komme med spillforslag til elendig odds, uten å sette krav til kvalitet på tipsene eller resultatene som oppnås? Dersom monopolet mykes opp vil mediene kunne få tre-fire ganger mer i annonsekroner enn det mottar fra Norsk Tipping i dag. Det vil medføre at Norsk Tipping må skjerpe seg. De kan nesten ikke øke sitt markedsføringsbudsjett, men gi kundene bedre betingelser. Mediene vil over natten bli mer kritiske til Norsk Tipping og mer vennlig innstilt til selskapene som slipper til, og som bidrar med penger i kassa. Vi hører stadig at de utenlandske spillselskapene er ute etter å tjene penger for sine eiere. Er ikke norske selskaper akkurat det samme? 

 

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress