Oddsavisen.com
Don't Miss

Atle Hamre har tatt sin straff nå bør han få kjøre travløp

hamre3

Den siste tiden har vi omtalt Smedheim Solan saken, hvor en kompisgjeng fra Drammensområdet har vist oss at travet fortsatt er korrupt så det synger etter. Moralisten Rune Gustavsen som er øverste leder for DNT, er mannen som nekter oss travelskere å få et gledelig gjensyn med mannen med gullhjelmen, Atle Hamre.

drammensvindel

(Til venstre: Wolfgang Schmitz, eier av Nordic Intratrade som ble dømt til 6 år etter å svindlet staten for mer enn 300 millioner kroner. Til Høyre: Hans tidligere høyre hånd og direktør Rune Gustavsen, nå DNT sjef. Det vi i Oddsavisen lurer på er om Rune Gustavsen var med på svindelen eller om han bare er blind og dum. Uansett så er han ute av stand til å lede et selskap som DNT, noe Smedheim Solan saken har vist. Vi tviler sterkt på at han sitter i sin jobb ut året)

Atle Hamre har ikke kjørt løp på snart åtte år, etter at han sonet et par dommer for utpressing. Den siste saken var meget spesiell da retten brukte forklaringen til en 33 år gammel torpedo som grunnlag for å dømme Atle Hamre, mens retten forøvrig ikke trodde på hans forklaringer. Dette er ganske enestående i Norsk rettspraksis og viser at om du blir dømt for et forhold så øker sjansen dramatisk for en ny dom om du blir siktet for et lignende forhold etter du har tatt din straff.

trav

(Dette gliset er vi mange som savner i travsporten)

Atle Hamre har aldri lidd noen form for desperat nød, og for oss i Oddsavisen virker det veldig merkelig at han skal ha vært skyldig i sak to etter å ha lest domsdokumentene, men dømt er dømt og det er lite man kan gjøre med utenom å spekulere.

Her kommer vi inn på sakens kjerne. I Norge har vi et rettssystem som skal dømme folk. Når man der har avtjent sin straff i form av frihetsinnskrenkelse så kommer man ut, forhåpentligvis, som en rehabilitert person. Da mener vi her på Oddsavisen at man burde få en ny sjanse, også om man er en kjent travtrener og kusk.

flatland

(Hallvard Flatland er en av mange investorer som har hatt mange gleder med Atle Hamre)

Oddsavisen mener at Rune Gustavsen, leder i DNT, overhodet ikke er skikket til å være “dommer” da han til de grader har bevist at han ikke har rent mel i posen. Vi mener faktisk det er legitimt å stille spørsmål til om det finnes skjulte krefter som ikke vil ha Atle Hamre tilbake da han kan ta vekk inntekter fra dem. De viktigste investorene på hest i Norge, både på Østlandet og i Bergen hadde garantert tatt frem lommeboka om Atle Hamre hadde fått gjøre comeback og da blir det mindre mat igjen på fatet til andre. Vi tror sakens kjerne ligger nettopp der. Dette handler ikke om moral, men om penger. Moralisme blir bare brukt som et virkemiddel for å dekke over det egentlige målet som er, ja, penger!

For å illustrere hvor overlegen kusk Atle Hamre egentlig var/er så ta en titt på denne videoen fra Hugo Åbergs Memorial i 1997. Legg merke til hvordan Atle Hamre drar i tommene i inngangen til siste sving, og rundlurer verdenskusker i et av verdens største travløp. Hele verden visste at Rite On Line var en speedkule av dimensjoner og dette her er rett og slett kunst, og en av tidenes kuskeprestasjoner.

Vi håper DNT og Rikstoto kan ta til fornuft. Vår kristne kulturarv er bygd opp på et fundament knyttet opp mot tilgivelse og nestekjærlighet. La mannen med gullhjelmen få en ny sjanse. Det fortjener han og det fortjener jaggu vi som er glad i travet også!

casting2

(Den som aldri har syndet kan kaste den første sten. Da blir det ikke DNT sjef Rune Gustavsen og hans vennegjeng fra Drammen for å si det slik. Det traver trenger er topputøvere, ikke korrupte ledere)

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress