Oddsavisen.com
Don't Miss

Amnesty International mener “sexkjøpsloven” strider imot menneskerettighetene våre

love

Amnesty retter pekefingeren mot norsk dobbeltmoral

Amnesty International ble stiftet i 1961 og er verdens største frittstående organisasjon som jobber aktivt for  menneskerettigheter. Norge kopierte “sexkjøpsloven” til svenskene og innførte loven klokka 00.01 1 januar 2010. Loven har blitt alt fra lovpriset til kritisert av pressen. De kriminelle ler hele veien til banken, som de alltid gjør når et land innfører et forbud som folk ikke kommer til å følge. Gambling, rus og prostitusjon vil alltid være der, skyver man det under teppet viser historien at man bygger opp et svart marked. Nå vil Amnesty ha loven fjernet og de har satt igang aktiv jobbing mot loven som de mener strider mot menneskerettighetene. I en pressemelding de har lagt ut har de sagt følgende:

Amnesty International is opposed to the criminalisation or punishment of activities related to the buying or selling of consensual sex between adults.

‘The criminalisation of voluntary sex between adults, whether for direct monetary gain or otherwise, threatens the rights to health, non-discrimination, equality, privacy, and security of person.’

Laws against prostitution undermine the right to ‘freely chosen gainful work’ and any legislation that targets men who pay for sex will leave prostitutes particularly vulnerable to “violence and abuse”

Les mer på denne linken http://es.scribd.com/doc/202126121/Amnesty-Prostitution-Policy-document

Det skal bli spennende å følge saken, i august skal Amnesty avholde et stort møte om emnet, og konsekvensene kan bli at vinningskriminelle og feminister går på et smertelig nederlag, mens en rekke unge jenter og gutter i en uholdbar livssituasjon vil få et bedre liv.

Konsekvensene i et svart marked er som kjent mange mange, og selv om problemet ikke lenger er like synlig, betyr det ikke at problemene er borte.

lilja

(Lilja 4-Ever er en utrolig sterk film regissert av Lucas Moodysson som sendte sjokkbølger gjennom hele skandinavia når den kom i 2002. Filmen handler om en jente fra Estland som blir utnyttet på det groveste av svenske menn, etter å ha blitt smuglet inn til Sverige av mafia fra Russland og Baltikum. Filmen er såpass sterk at vi ikke anbefaler den for noen under myndighetssalder)

Hvorfor får man ikke oversikt over problemet?

I offentlige diskusjoner om menneskehandel etterlyses ofte tall og statistikk. Norge og andre land arbeider for å få mer nøyaktig oversikt over omfanget. Ingen vet det eksakte tall på hvor mange ofre for menneskehandel som befinner seg i Norge eller på verdensbasis. Hvorfor er det så vanskelig å kartlegge omfanget? Dette kan være noen av årsakene:

  • De som tjener på menneskehandel, skjuler virksomheten for ikke å bli avslørt og straffet.

  • De som er utsatt for menneskehandel, sier ikke fra grunnet frykt for hevn fra kriminelle miljøer, frykt for å bli sendt hjem og skam over egen livssituasjon.

  • De som er ofre for menneskehandel, har ofte liten tillit til politi og hjelpeapparat.

  • De som kan komme i kontakt med ofre for menneskehandel, vet ofte ikke hva de står overfor eller hvordan de skal gå frem for å hjelpe ofrene.

En forutsetning for at myndighetene kan får oversikt over omfanget er at myndighetene kommer i kontakt med ofre for menneskehandel, og at de klarer å identifisere personen som et offer for menneskehandel.

pro

(Abraham Lincoln summerer opp godt hvorfor denne loven virker mot sin hensikt i dette berømte utsagnet. Les mer om problemene som oppstår i kjølevannet av forbudspolitikk i denne artikkelen)

Hevn fungerer som ris bak speilet

De som har blitt utsatt for menneskehandelen er forsiktige med å si noe av frykt for hevn fra kriminelle miljøer, frykt for å bli sendt hjem og i tilegg angst for reaksjonene på at de for eksempel har vært innblandet i salg av sex. De utsatte ser også ut til å overføre en sterk skepsis til politiet og erfaringer med et manglende hjelpeapparat fra eget hjemland til norske forhold.

frp

(FRP politiker Bård Hoksrud er en av flere som har brutt loven og hatt sex med prostituerte. Saken  hans ble brettet ut av TV2 som hadde skygget han til Latvia og fikk festet på film når vestfold mannen hadde sex med prostituerte. Heldigvis for Bård Hoksrud var hans kone veldig forståelsesfull i den tunge tiden så han slapp unna skilsmisse, men det må ha vært en stort psykisk påkjenning å bli hengt ut som horekunde foran hele landets befolkning. Noen vil kanskje si som fortjent)

Jentene kommer til Norge med gjeld

Et viktig element innen utnytting av personer i menneskehandelen er det som på engelsk kalles for “debt bondage system” eller “peonage”. Dette innebærer at hun som er utsatt må betale tilbake en gjeld hun er blitt påført av sin menneskehandelagent. Dette er en gjeld som er kommet til som følge av transportkostnader, kostnader for dokumenter, bestikkelser, transport, saksbehandlingsutgifter og generelle levekostnader. Ofte innebærer dette at hun blir fratatt sitt pass, blir så fortalt at hun er betalt for og at hun derfor må jobbe som prostituert for å betale tilbake “kjøpesummen”. Det hun “kostet” når hun ble solgt fra en menneskehandler til en annen, er også en gjeld hun må tilbakebetale og som stadig økes som følge av et eget rentesystem. I tillegg får hun straffebøter om hun har vært ulydig mot menneskehandleren. Det er veldig vanlig at menneskehandlerne bruker straffebøter som en metode for å kontrollere sine ofre. Hun klarer sjeldent å betale tilbake gjelden, og vil etter en tid bli solgt videre.I visse  tilfeller har også de kriminelle kontroll på de prostituertes familier, og jentene lever i konstant frykt for at noe skal skje med  deres nærmeste om de ikke lystrer sine hallikker og “eiere”.

familien

(Hva ville du selv gjort om du hadde din families skjebne i dine hender. Lystret kommando eller gått til motangrep?)

 

 

 

Comments

comments

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress